250 ezer euró összdíjazású pán-európai startup versenyt hirdet az EIT Digital

250 ezer euró összdíjazású pán-európai startup versenyt hirdet az EIT Digital

Az EIT Digital Challenge olyan fiatal, növekedési fázisban lévő vállalkozások számára kínál lehetőséget, amelyek üzletfejlesztési és tőkebevonási tanácsadást követően készen állnak arra, hogy nemzetközi piacra lépjenek. A nemzetközi versenyre öt digitális technológiához kapcsolódó területen várják a pályázatokat 2016. július 15-ig. A résztvevők egyenként 50,000 eurós pénzjutalmat nyerhetnek, valamint támogatást kaphatnak az EIT Digital pán-európai innovációs hálózatának tagjaitól. A szervezet egyetlen közép-kelet európai partnereként, az ELTE vezette EIT Digital budapesti csomópont örömmel segít a hazai startupoknak a pályázat elkészítésében.

Az EIT Digital, a digitális innovációban és oktatásban vezető szerepet betöltő európai szervezet immár harmadik alkalommal hirdeti meg pán-európai startup versenyét, az EIT Digital Challenge-et. Európa legígéretesebb kezdő vállalkozásait keresik, hogy segítsék őket a növekedésben. Az Európai Unió országaiban bejegyzett, digitális technológiai innovációval foglalkozó vállalkozások a következő öt területen nyújthatják be pályázataikat:

  • digitális ipar,
  • digitális városok,
  • digitális jóllét
  • digitális infrastruktúra és
  • digitális pénzügyek.

Kun Szabolcs, a magyar alapítású Cryptalk vezérigazgatója szerint: „Az EIT Digital Challenge egy egyedülálló kezdeményezés, amely azokat a fiatal vállalkozásokat célozza meg, amelyek készen állnak arra, hogy a nemzetközi piacra lépjenek, hogy termékeik és ötleteik jól ismert globális márkává válhassanak. Minden hazai startupnak ajánlom ezt a lehetőséget, mert az EIT Digital európai innovációs hálózata képes kinyitni az ajtót a magyar vállalkozások előtt az európai és a globális piacok felé. A CrypTalk-ot már 2014 óta segíti az EIT Digital, amelynek támogatásával számos új ügyfélhez jutottunk el, és sikeresen jelentünk meg a nemzetközi piacokon is.”

A jelentkezők jelentős nyereményekért szállnak versenybe: kategóriánként a három legjobb csapat hozzáférést kap az EIT Digital több mint 130 taggal – a digitális területen működő vezető európai nagy-, közép- és kisvállalatok, kutatóintézetek, egyetemek, valamint startupok – rendelkező innovációs hálózatához, valamint egy éven keresztül személyre szabott támogatást kap az EIT Digital üzletfejlesztői csapatától. Az egyes kategóriák győztesei 50.000 eurós pénzjutalomban is részesülnek.

Minden kategória tíz legjobb csapata lehetőséget kap arra is, hogy személyesen bemutatkozzon a szakmai zsűrinek. A döntőket európai nagyvárosokban rendezik 2016 őszén.

Az EIT Digital budapesti csomópontja, a szervezet egyetlen közép-kelet európai partnereként regionális digitális innovációs központként működik. A magyar csomópont, mely 2012-ben alakult meg az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) vezetésével, partnere akadémiai oldalon a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME); míg ipari oldalon az Ericsson Magyarország és a Magyar Telekom. A versennyel és a szervezettel kapcsolatos további tájékoztatásért keressék bizalommal a budapesti központ munkatársait.

"Az európai startupok számos akadállyal találkoznak, beleértve az európai piac rendkívüli tagoltságát. Ezért kulcsfontosságúnak vélem e vállalkozások segítését, hogy az európai fejlesztések számára kinyíljon a világ. Az EIT Digital Accelerator a nemzetközi kiugrás előtt álló vállalkozásokat támogatja a piac- és ügyfélszerzésben, továbbá a növekedéshez szükséges tőke bevonásában.” – fogalmazta meg a szervezet célkitűzését Willem Jonker, az EIT Digital vezérigazgatója.

A versenyre 2016. július 15-ig várják a jelentkezéseket.

További információ és a jelentkezési lap az EIT Digital Challenge honlapján található: https://www.challenge.eitdigital.eu

A budapesti központ munkatásainak elérhetősége:

EIT Digital Magyar Nemzeti Társult Csomópont, Co-Location Center

1117 Budapest, Bogdánfy utca 10/a

Telefon: 06 1/381-2334, E-mail.budapest@eitdigital.eu

EIT Digital Accelerator

Az EIT Digital Accelerator mintegy 40 tapasztalt vállalkozásfejlesztőből, üzletfejlesztési és pénzügyi szakértőből és tőkebevonási tanácsadóból álló csapata Európa 13 városában és San Franciscóban segíti a fiatal vállalkozásokat. 2012 óta szakembereink 233 startupnak nyújtottak támogatást, hogy új piacokon jelenjenek meg, és új ügyfeleket szerezzenek, valamint közel 67 millió euró befektetéshez jussanak. Az EIT Digital Accelerator portfóliójában jelenleg több mint 120 ígéretes európai startup szerepel, amelyek folyamatos segítséget kapnak ahhoz, hogy ismertebbek és sikeresebbek legyenek Európában és világszerte egyaránt.

Az EIT Digitalról

Az EIT Digital innovációs és vállalkozásösztönző oktatási tevékenysége révén az európai digitális átalakulás egyik vezető szereplője.

Az EIT Digital forradalmian új digitális innovációk piacra segítésével, valamint tehetséges vállalkozók támogatásával járul hozzá az európai gazdaság növekedéshez és az életminőség javításához. E célját egy több mint 130 vezető európai kis-, közép- és nagyvállalat, kutatóintézet, egyetem, valamint startup társulásából létrejött pán-európai ökoszisztéma működtetése révén valósítja meg.

Az EIT Digital az Európai Innovációs és Technológiai Intézet (EIT) egyik Tudás- és Innovációs Közösségeként (KIC), a vállalkozások ösztönzése és fejlesztése érdekében hallgatókat, kutatókat, mérnököket, üzletfejlesztőket és vállalkozókat köt össze az oktatás, a kutatás és az üzleti élet integrálása révén. A szervezet központjai Berlinben, Eindhovenben, Helsinkiben, Londonban, Párizsban, Stockholmban, Trentóban, valamint Budapesten és Madridban működnek.

Az EIT Digital a kutatás-alapú digitális technológiák térnyerését elősegítendő az Európa számára társadalmi kihívást jelentő, stratégiai fontosságú területekbe fektet be, mint digitális ipar, digitális városok, digitális jóllét és digitális infrastruktúra.

Az EIT Digital a vegyes oktatás módszerével (a hagyományos oktatás és az online tanulás ötvözése útján) üzletfejlesztési ismeretekkel is rendelkező (T-shaped) informatikusok innovációs képzését segíti elő mester- és doktori szinten, továbbá az egész életen át tartó szakmai fejlődést biztosító képzéseivel.

A befektető szemléletű gondolkodásmóddal megvalósított értékteremtés teszi lehetővé, hogy az EIT Digital több forrásból származó bevételeinek köszönhetően fenntartható szervezetté váljon.

2016.05.27.