Április 30-án Lányok Napja az IK-n

2019.03.02.
Április 30-án Lányok Napja az IK-n

- Ismerkedj meg nálunk tanuló lányokkal, akik elmondják neked, mért érdemes lányként ezt a pályát választani, miért izgalmas és kreatív dolog informatikusnak lenni.
- Bemutatjuk neked egy informatikai fejlesztésekkel foglalkozó cég mindennapjait, hogy lásd hogyan dolgoznak a informatikusok.
- Megismerkedhetsz egy sor olyan informatikai területtel, ami ma még talán Sci-finek tűnik, de már a közeli jövőben is a mindennapjaink része lesz.
- Kreatív QR kódokat készítünk egy mobil app segítségével. Rajzold meg a saját QR kódodat és a megosztott linkjeid garantáltan nagy sikert fognak aratni.
- Mély vízhez "mély háló" kell, avagy mitől okos a mesterséges intelligencia? Az emberi agy az érzékszervekből nyert információk feldolgozásával képes összetett feladatok megoldására. A mély hálók a mesterséges intelligencia (MI) irányába vezetve ezt a természetes, biológiai alapokon nyugvó eredményt akarják megközelíteni.
- “A denevérektől az önvezető autókig…” Hogyan tudnak tájékozódni a robotok?
Bemutatásra kerülnek a különféle távolságmérő eszközök, szenzorok: ultrahangos távolságmérő, infravörös távolságmérő, lézeres time-of-flight szenzor, LIDAR

Részletes program és helyszínek hamarosan!