Dékáni tájékoztató-Jelenléti és szinkron online oktatás

2021.11.19.
Dékáni tájékoztató-Jelenléti és szinkron online oktatás

Tisztelt Hallgatók!

A  NEPTUN-ban a “Jelenléti és szinkron online” oktatásszervezési móddal meghirdetett kurzusok esetén a kötelező órai jelenlét ellenőrzésekor akkor is teljes értékűnek fogadjuk el a jelenlétet, ha a hallgató online formában van jelen annak ellenére, hogy az A/B hetes rendszerben számára az adott héten a személyes jelenlét kerülne sorra. Ennek a módosításnak az a célja, hogy az enyhe tüneteket mutató, illetve tünetmentes, de potenciálisan fertőzött, és/vagy COVID fertőzött személyekkel kontaktusban lévő hallgatók semmiképpen se érezzék úgy, hogy nekik az órákon feltétlenül részt kell venniük ezen körülmények ellenére is. Ezt azt is jelenti, hogy a számonkérések során a tanárnak azt is biztosítani kell, hogy az online formában résztvevő hallgatók ne kerüljenek hátrányba, a számonkéréseket online is meg kell szervezni.

Az olyan szinkron online órák esetében, ahol a személyesen megjelenő hallgatók száma nagyon alacsony (1-3 fő, vagy minden hallgató online részvételi módot választ), a hallgatókkal egyeztetve (pl. TEAMS chat üzenetekkel) az órák a tanterem helyett az oktató  egyetemi/otthoni irodájából is megtarthatók, tehát átkerülnek az online térbe.

Ha egy oktató, doktori hallgató, demonstrátor, külső óraadó bármilyen tünetet mutat és/vagy COVID fertőzött személlyel kontaktusba került, akkor az óráit online kell megtartania (ha ezt egészségi állapota lehetővé teszi).

A legalább ffp2-es maszkok folyamatos  és fegyelmezett viselése kötelező az egyetem minden belső  helyiségében és a közlekedő tereiben is! Egy másodpercre sem szabad levenni a belső térben a maszkot, kézzel hozzá sem szabad érni!  A maszk levételére kizárólag kézfertőtlenítést követően és csak az épületen kívül van lehetőség. Ez alól csak az kivétel, ha a saját irodájában, zárt ajtó mögött egyedül tartózkodik egy munkatársunk.

Ismételten javaslom, hogy a 3. oltásig mindenki vegye fel a COVID elleni védőoltásokat, illetve kérjen oltást influenza ellen is.