Ingyenes programozó táborok középiskolásoknak

Robotika, C++, webes alkalmazásfejlesztés, Microbit programozás Szombathelyen

2018.05.24.
Ingyenes programozó táborok középiskolásoknak

Júniusban és júliusban egy hetes programozó táborokba várjuk középiskolások jelentkezését. A táborokba partneriskoláink tanári ajánlása alapján lehet jelentkezni.

Részletek és jelentkezés

Helyszín: 

Az ELTE IK Nyári táborát az ELTE Szombathelyi Egyetemi központjában, a Savaria Műszaki Intézetben tartjuk. A foglalkozások az intézet PC laborjában lesznek. A hallgatók az egyetem kollégiumában kerülnek elhelyezésre.

Időpontok és foglalkozások:

2018 június 25-29.

Robotok és programozásuk

A messzi-messzi galaxisban élt két nagyon híres tudós: Trurl és Klapanciusz. Híresek voltak arról, hogy bármilyen problémára megoldást tudtak találni. Egy napon felkeresték őket a zanyák, akik bolygójukon új területek feltérképezéséhez szerettek volna robotokat rendelni tőlük. Trurl és Klapanciusz nagyon elfoglaltak, ezért versenyt hirdetnek: aki megépíti számukra a legjobb prototípust, azt megjutalmazzák. Ebben a táborban megmutatjuk nektek az alapokat, melyek segítségével ti is versenybe szállhattok, hogy megfeleljetek a zanyák kihívásainak. Megismerkedhettek a robotokkal, robotikai alapfogalmakkal és területeivel. Ehhez a LEGO EV3-as robotokat fogunk alakítgatni és programozni egy ikon alapú nyelvvel.

2018 július 2-6.

Programozzunk Micro:bit-eket!

A Micro:bit egy kifejezetten oktatási célra létrehozott, egylapkás miniszámítógép (SBC), amely 4x5 cm-es méretével, 5x5-ös LED kijelzőjével, gyorsulásérzékelő, hőmérséklet érzékelő, fényérzékelő, irány érzékelő szenzoraival, be- és kimeneti csatlakozóival, 2 gombjával, bluetooth/rádió kapcsolódási lehetőségével igen sokrétű alkalmazást tesz lehetővé, legyen az (akár többfelhasználós) játék fejlesztése, viselhető eszközök (pl. lépésszámláló) tervezése és megvalósítása, kísérletezés a szenzorok által mért adatok felhasználásával, vagy éppen külső eszközök vezérlése/irányítása.  A tábori foglalkozások során az eszközt animációk megjelenítésére, játékprogramok fejlesztésére és a szenzorok adatainak feldolgozására is használni fogjuk.

2018 július 9-13.

Programozás a böngészőben

Manapság a számítógép használatának egy tekintélyes részét a böngészőprogram használata jelenti. Információkat keresünk, híreket olvasunk, videókat nézünk, kapcsolatot az ismerőseinkkel, egyre több hivatalos ügyet el tudunk intézni online, egyszerűbb játékokat is játszhatunk. Mindezeket valamilyen webes alkalmazás segítségével tudjuk megtenni, így joggal mondhatjuk, hogy a böngészők a webes technológiákkal együtt modern alkalmazásfejlesztési platformmá nőtték ki magukat. A tábori foglalkozások keretében megismerkedünk a böngészőben futó alkalmazások készítésének technológiai alapjaival, a dokumentumot leíró HTML-lel, a megjelenésért felelős CSS-sel, a működést biztosító JavaScript programozási nyelvvel. Frissen szerzett tudásunkkal egyszerű interaktív weboldalakat és böngészőben futó grafikus játékokat készítünk, amelyet akár mobil eszközünkről is.

2018 július 16-20.

Egy nyelv – tengernyi lehetőség: C#

Minden érdekel, ami programozás? Ismerkedj meg a C# nyelvvel! Ezen a nyelven szinte bármilyen feladatot meg tudsz valósítani, legyen az akár egy windows program, web-alkalmazás, mobil alkalmazás készítés vagy Raspberry Pi programozás. A C# nyelvvel kézhez kapsz egy minden platformon használható, multifunkcionális eszközt! Készítünk majd sok minden más mellett egyszerű játékokat, zenehallgató alkalmazást, képkirakót és valós idejű chat szobát. Tetszik az ötlet? Ne habozz, válassz minket és jelentkezz! Csak Rád vár egy tartalmas júliusi hét és egy vidám, fiatal csapat!