Innováció és mesterképzési ösztöndíjak az ELTE Informatikai Karán

2019.02.12.
Innováció és mesterképzési ösztöndíjak az ELTE Informatikai Karán

Innováció és ösztöndíjak az ELTE Informatikai Karán. A jövő startuppereinek, elhivatott adattudósainak, kiberbiztonsági- és mesterséges intelligencia szakértőinek

Az EIT Digital budapesti csomópontot megalakulásától kezdve vezette az ELTE Informatikai Kara egészen a teljes jogú EIT Digital tagság eléréséig. Az EIT Digital innovációs és vállalkozásösztönző tevékenysége révén az európai digitális átalakulás egyik vezető szereplője, képzései az európai oktatási kínálat élvonalába tartoznak. Az EIT Digital a digitális innovációk piacra segítésével, a tehetséges vállalkozók támogatásával is hozzájárul az európai gazdasági növekedéshez. A hagyományos oktatás és az online tanulás ötvözésével kialakított vállalkozásösztönző képzések a magas szintű műszaki tudás, a vállalkozói készségek, valamint az innovációs szemlélet egyedülálló ötvözésével segítik a szoftverfejlesztőket és vállalkozókat karrierjük minden szakaszában.

Az Informatikai karon olyan partnerek biztosítják a képzések, kutatások és innováció, vállalkozásfejlesztés ipari hátterét, mint az Ericsson Hungary, Magyar Telekom, OTP, MTA-SZTAKI, E-Group, evopro, Nokia Hungary, eBiz, ELTE-Soft, Tungsram, Bosch.  

Az ELTE IK, az EIT Digital résztvevőjeként közös angol nyelvű képzések szervezésében is részt vesz, melyekre most kiemelkedő ösztöndíjak nyerhetők. A képzésre felvett hallgatók egy évet az ELTE-n, egy másik évet pedig egy vezető európai egyetemen tanulhatnak. A pályázás határideje 2019. április 15.

Az ELTE IK valamennyi mesterképzése elérhető államilag finanszírozott formában és angol nyelven.

Az ELTE IK angol nyelvű programjai/képzései:

 • Programtervező Informatikus – előkészítő évet biztosítunk az alapképzésből hozott eltérő tudásanyag kiegyenlítése céljából
 • Programtervező Informatikus alapképzési szak (BSc)
 • Gépészmérnök alapképzési szak (BSc) (duális formában is)
 • Programtervező Informatikus mesterképzési szak (MSc)
  • Artificial Intelligence (AI)
  • Data Science (DSC)
  • Cyber Security (CSE)
 • Autonómrendszer- informatikus mesterképzési szak (MSc)
 • Térképész mesterképzési szak (MSc)

EIT Digital közös mesterképzések az ELTE IK-n:

 • Autonomous Systems (AUS), Computer Science for Autonomous Driving
 • Cyber Security (CSE), Advanced Crypography
 • Data Science (DSC), Real-time Data Analytics

Ne feledd, hogy az EIT Digital közös képzésekre 2019. február 15-től április 15-ig jelentkezhetsz.

További információért keresd az EIT Digital Masterschool honlapját:

https://masterschool.eitdigital.eu/application/

https://masterschool.eitdigital.eu/programmes/track-finder/

Fontos tudnod, ha angol nyelven szeretnél tanulni, de valamilyen okból mégsem tudod megszervezni, hogy egy közös nemzetközi mesterképzésben vegyél részt (és külföldön töltsd a képzési idő egy részét), az ELTE Informatikai Kar angol nyelvű képzései és a kar ipari partneri hálózata révén Magyarországon is képezheted magad a fenti szakterületeken, angol nyelven és európai színvonalon.

Az ELTE IK angol nyelvű mesterképzéseiben elvégezheted a vállalkozói modult is, mely kiemelkedő lehetőségeket nyújt az innováció, vállalkozásfejlesztés, későbbi saját informatikai vállalatod sikereiben is.

Az ELTE IK angol nyelvű képzéseiről az alábbi linken találsz további információt: https://www.inf.elte.hu/kepzeseink