Lányok napja az ELTE Informatikai Karán

Lányok napja az ELTE Informatikai Karán
04/26

2018. április 26. 09:00 - 13:00

EIT Digital Budapest CLC, 1117 Budapest, Bogdánfy utca 10/A és Térképtudományi és Geoinformatikai Tanszék, 1117 Budapest, Pázmány Péter sétány 1/A. 7.83.

04/26

2018. április 26. 09:00 - 13:00

EIT Digital Budapest CLC, 1117 Budapest, Bogdánfy utca 10/A és Térképtudományi és Geoinformatikai Tanszék, 1117 Budapest, Pázmány Péter sétány 1/A. 7.83.


EIT Digital CLC programok

Látogass el hozzánk és nyerj bepillantást a startup vállalkozások, a mesterséges intelligencia, a virtuális asszisztensek, drónok, önvezető autók, okosvárosok, okosotthonok, robotok világába. Ma még mindez talán sci-finek tűnik, de ne feledd, hogy a ma középiskolás korosztály lesz az első olyan generáció, melynek mindennapjaiba meghatározó módon épül be a mesterséges intelligencia. A jövőben a mesterséges intelligencia átalakítja a számítógépes világot, egyre szabadabban kommunikálunk és dolgozunk együtt a gépekkel, a technológiát saját testünk kiterjesztéseként használjuk. Mi lenne, ha nem csak készen kapnád ezt az új világot, hanem te is azok közé tartoznál, akik kitalálják azt? Mi lenne, ha informatika, matematika iránt érdeklődő lányként te formálnád ötleteiddel és szaktudásoddal a jövő technológiáit? Az ELTE Informatikai Karán április 26-án megmutatjuk hogyan válhatsz erre képessé és meghívunk egy pizzázással egybekötött beszélgetésre is.

Regisztráció

9:00-12:30 Légy egy napra startupper!

Vegyél te is részt az ELTE Informatikai Karának interaktív innovációs játékán, amely a lányok napja alkalmából különleges köntösbe bújik. Sokan úgy tartják, hogy az informatika, az infokommunikáció, a kódolás, az innováció, a startupperek világa nem lányoknak való, de mi bebizonyítjuk neked, hogy ez nem igaz!

A közel három órás kötetlen játék során megismerheted az ELTE informatikus lányait. Egy csapatban fedezheted fel az infokommunikációt (ICT) az alap- és mester szakos, valamint doktorandusz hallgatóinkkal, sőt az Informatikai Kar kiváló női oktatóival is. Részese lehetsz egy közösségi élménynek, amelynek segítségével megértheted, hogyan lehet egy egyszerű problémafelvetésből olyan ötletet kidolgozni, amellyel akár első startupodat is megalakíthatod.

A játék során betekintést nyerhetsz az informatikaoktatás legújabb irányába, ahol az informatikusokat már nem csak programozni tanítják. Ma már a hallgatóink képzésének része az is, hogy megismerik, hogyan kell egy ötletet megvalósítani, mi kell egy sikeres fejlesztői csapat összeállításához, egy startup elindításához, hogyan lehet valakiből a vállalat első számú embere, CEO (chief executive officer) – és ez a kifejezés ma már nem csak férfiakat takar. Egyszóval megmutatunk néhány dolgot, ami nélkülözhetetlen az innovációhoz és a sikeres vállalkozáshoz.

Figyelem! Informatikai tudás a játékhoz nem szükséges, csak magadat, lelkes osztálytársnőidet és barátnőidet, a kreativitásodat és a jókedvedet kell elhoznod! Minden másról mi gondoskodunk. Készülünk vidámsággal és harapnivalóval, valamint minden résztvevőt meglepünk egy apró ajándékkal. A játék nyertese pedig külön díjazásban részesül.

12:30-13:00 Kötetlen beszélgetés pizzával fűszerezve

13:00-14:00 Hogyan működik a mesterséges intelligencia?

Egy interaktív óra keretében...

A hallgatók intuitívan megismerkedhetnek a mesterséges neurális hálózatok működésének alapjaival, kihívásaival. Az óra keretein belül bemutatásra kerül néhány Deep Learning alapú, nyílt forráskódú szoftver. Az óra végén pedig egy könnyed beszélgetés formájában megtudhatják, hogy milyen készségek szükségesek ahhoz, hogy valaki ezen a területen sikereket érhessen el.

Térképtudományi és Geoinformatikai Tanszék programja

Használd az eszed és a GPS-szed!

Regisztráció

Kezdési időpont: 2018.04.26. 09:00
Várható befejezés: 2018.04.26. 13:00

Manapság a GPS mindennapi életünk részévé vált, de használtad már a kincskeresésre? Találd meg GPS-szel az elrejtett kódokat és fejtsd meg a rejtvényt! Az érdeklődők saját okostelefonnal vagy az általunk biztosított műszerrel vehetnek részt a játékban. Az ügyes megfejtők apró ajándékokat kapnak.

A program 9:00-kor kezdődik és 13:00-kor végződik. Ez idő alatt korlátlan résztvevőnek tudjuk biztosítani a kincskereső eszközöket, amellyel saját tempójukban haladhatnak végig a Lágymányosi Campuson. Természetesen a leggyorsabb és legügyesebb három Hölgyet külön díjazásban is részesítjük. Kalandra fel!