A Smart Tables projekt nyerte az ELTE Innovatív Hallgatói Díját

2021.07.08.
A Smart Tables projekt nyerte az ELTE Innovatív Hallgatói Díját
Első helyezést ért el az ELTE Innovatív Hallgatói Ötletpályázatán Smart Tables pályázatával Sőnfeld Álmos, az ELTE IK hallgatója és csapata. A hallgatók egy szoftverfejlesztést automatizáló eszköz koncepcióját dolgozták ki.

Az Innovatív Hallgatói Ötletpályázat célja az ELTE-s hallgatók saját, innovatív ötletein alapuló projektjeinek beindítása anyagi és szakmai támogatás nyújtásával annak érdekében, hogy elképzeléseiket a társadalom számára hasznos és piacképes megoldássá formálhassák. Kategóriai megkötés nem volt, az ELTE Innovációs Központ kiírására az ötletek bármilyen tudományterületről származhattak. A két fordulós kiválasztásnál fontos szerepet játszott az ötlet újszerűsége, innovációtartalma és megvalósíthatósága, valamint meggyőző előadása is. A legjobbnak ítélt csapatok 100.000–400.000 Ft közötti díjazásban és értékes különdíjakban részesültek.

Az ELTE Innovációs Központ 2021. június 30-án tartotta Innovációs Napját, ahol átadták az ELTE Innovatív Kutatója elismerést, a legkiválóbb hallgatók pedig Innovatív Hallgatói Ötletpályázat díjat vehették át. 2021-ben az első helyezést a Smart Tables pályázatával Sőnfeld Álmos, az ELTE IK hallgatója és csapata nyerte el, az elismerést Borhy László, az ELTE rektora adta át.

Smart Tables csapata egy olyan szoftverfejlesztést automatizáló eszközön dolgozik, amely az informatikai fejlesztések egy jó behatárolt spektrumát fedi le. Ezzel az eszközzel képesek lesznek egy olyan üzleti modellt létrehozni, amellyel egy informatikai fejlesztést igénylő vállalat életében a fejlesztés és a szolgáltatás igénybevétele az eddigiektől jelentősen eltér majd. Az informatikai fejlesztések jelentős százalékát képesek lesznek automatizálni, ezáltal a fejlesztési költséget, a szükséges időt és kompetenciát is közel nullára csökkenteni. Így lehetővé teszi, hogy az ügyfeleik havidíjas rendszerben érhessenek el informatikai fejlesztéseket.

 

A termék piaci bevezetéséhez a csapatnak – amelyben hárman a szoftverekkel, ketten pedig üzletfejlesztéssel foglalkoznak – tőkére van szüksége, ehhez most nagyban hozzájárul az ELTE Innovációs Díja is

– fogalmazott az interjúban Fejes Arnold, aki csapata képviseletében vette át az ELTE Innovatív Hallgatója Díj I. helyezéséért járó elismerést. A Smart Tables című projekt főpályázója Sőnfeld Álmos volt.

Az elismeréshez ezúton is gratulálunk!