Áprilisban új tanfolyamokat indít a Térképtudományi és Geoinformatikai Intézet

2024.03.14.
Áprilisban új tanfolyamokat indít a Térképtudományi és Geoinformatikai Intézet

Érdekelnek a térképek, és szívesen megismernéd, hogyan készülnek? Érdekelnek a földmegfigyelő műholdak és a drónok? Szívesen dolgozol szoftverekkel? Fedezd fel a legújabb távérzékelési technológiákat és alkalmazásokat, ismerd meg a műholdak és drónok használatát a mindennapi életben vagy egy szakmai közösségben.

Az ELTE Informatikai Kar Térképtudományi és Geoinformatikai Intézete áprilisban új tanfolyamokat indít Műholdas és drónos távérzékelés a gyakorlatban és Térképi adatábrázolás és geovizualizáció címmel.

A Műholdas és drónos távérzékelés a gyakorlatban kétnapos tanfolyam célja a résztvevők ismereteinek megalapozása és gyakorlati készségeik fejlesztése a nagyfelbontású műholdas és drónos távérzékelés területén. Ez magába foglalja a technológiai alapokat, hardvereket, adatgyűjtési módszereket, az adatfeldolgozási és - elemzési technikákat. A tanfolyam során kitérünk az alkalmazási területek és szoftveres megoldások bemutatására. Olyan szoftverekkel dolgozunk, amelyekkel később otthon bárki önállóan is elmélyülhet a témában. Légy részese ennek az izgalmas fejlődésnek, amely során a műholdak és drónok új perspektívát nyújtanak mindennapi életedhez.

A Térképi adatábrázolás és geovizualizáció tanfolyamon megismerheted a legfontosabb térképtípusok készítésének elvét és gyakorlatát. Megtanulhatod, hogyan állj neki az adatgyűjtésnek, mitől fog a térbeli adat térképnek kinézni, hogyan oszd meg képként vagy a weben az elkészült térképedet. Mindezt a QGIS ingyenes térinformatikai szoftverben valósítjuk meg elméleti és gyakorlati foglalkozások keretében.

Fedezd fel az új lehetőségeket, amelyekkel előre viheted a tudásodat és a vállalkozásodat!