Az ELTE IK mesterséges intelligencia tananyagot fejleszt a Microsoft Magyarország Kft. támogatásával

2020.07.07.
Az ELTE IK mesterséges intelligencia tananyagot fejleszt a Microsoft Magyarország Kft. támogatásával

Az ELTE Informatikai Karán működő Microsoft MI Tudásközpont mesterséges intelligencia tananyagot fejleszt a Microsoft Magyarország Kft. támogatásával.

A mesterséges intelligenciaegyre inkább a mindennapjaink része, a Microsoftnak, mint megoldásszállítónak, az ELTE-nek pedig, mint oktatási-kutatási intézménynek fontos, hogy minél többen meg tudjanak ismerkedni a területtel, a lehetőségeivel. Ezért is kezdtünk bele a tananyag fejlesztésébe. 

A tananyag célja, hogy gyakorlatorientáltan bemutassa a gépi tanulás, adatelemzés alapjait és ehhez a Microsoft által nyújtott eszközöket, szolgáltatásokat, ehhez több ajánlott tanulási útvonalat is megadunk. A mélyebb matematikai, algoritmikus alapokkal jelen anyag nem foglalkozik, de az egyes leckékhez, témakörökhöz adunk olyan segédanyagokat, linkeket, melyek segíthetnek a tudás elmélyítésében, megalapozásában.Terveink szerint a tananyag nem áll meg itt, jelenleg is dolgozunk két összetettebb demó megvalósításán, illetve további elágazásokat is beépítünk, adattudományi (data science), adatmérnöki (data engineering), valamint adatelemző (data analyst) útvonalakra ágaztatva a tananyagot, hogy mindenki megtalálja a magának megfelelő tanulási utat.

A tananyag itt érhető el