Az ELTE Informatikai Kar tovább erősítette elfoglalt pozícióját a felsőoktatásban

2020.07.24.
Az ELTE Informatikai Kar tovább erősítette  elfoglalt pozícióját a felsőoktatásban

Az ELTE Informatikai Kar idei felvételi eredményei a növekedésről, a felsőoktatási rendszerben elfoglalt pozíció megerősödéséről szólnak.

A most zárult felvételi eljárásban összesen 911 hallgatót vett fel az Informatikai Kar, mely megközelíti az előző év kiugróan magas felvételi létszámát. Ebből 509 fő szeptemberben a budapesti programtervező informatikus BSc képzésen kezdheti meg tanulmányait. A programtervező informatikus szakon az idén az országosan legmagasabb 395 ponttal lehetett bekerülni. A magas ponthatárok mellett a mesterképzések esetében mintegy ötven százalékos emelkedés figyelhető meg, a múlt évi 95 hallgató után idén már 140-en nyertek felvételt.  Szeptemberben indul először az Ipar 4.0 mesterképzés is, Szombathelyen és az EIT Digitalban. Korábbi évekhez hasonlóan magas felvételi ponttal (300 pont) a legjobb szombathelyi diákok jutottak be az ELTE Informatikai Kar Savaria Műszaki Intézet gyakorlatorientált gépészmérnök képzésére.

Fontos eredmény, hogy az egyes képzési területeken a felvételt nyert hallgatók számának emelkedése a minőség emelkedésével jár együtt. Ezt legjobban az mutatja, hogy az átlagpontszám a tavalyihoz képest is emelkedett, immár 436 pont.

Az idei felvételi pontszám emelkedés azt igazolja, hogy az informatika területén tanulni vágyó fiatalok nagyra értékelik az ELTE Informatikai Kar biztos elhelyezkedést és a nemzetközi szinten is versenyképes,  kettős diplomás mesterképzéseit.

Gratulálunk mindenkinek, akinek sikerült bejutni az ELTE Informatikai Karra!