Az ELTE Informatikai Kar tovább erősítette pozícióját a felsőoktatásban

2021.08.02.
Az ELTE Informatikai Kar tovább erősítette pozícióját a felsőoktatásban
Az ELTE Informatikai Kar idei felvételi eredményei a növekedésről, a felsőoktatási rendszerben elfoglalt pozíció további erősödéséről szólnak.

Fontos eredmény, hogy az egyes képzési területeken a felvételt nyert hallgatók számának emelkedése a minőség emelkedésével jár együtt. Ezt legjobban az mutatja, hogy az átlagpontszám a tavalyihoz képest is emelkedett, immár 450 pont.

Karunk a felvételi eljárásban idén összesen 946 főt vesz fel, ebből 521 fő szeptemberben a budapesti programtervező informatikus alapképzés nappali tagozatán kezdheti meg tanulmányait. Itt a tavalyi 395-ről 411-re nőtt a bejutáshoz szükséges pontszám, ami országosan a legmagasabb a programtervező és mérnökinformatikus szakok körében.

Az ELTE szombathelyi programtervező informatikus BSc képzésére a harmadik legmagasabb, 354-es ponthatárral lehetett bekerülni, évről évre emelkedő létszámmal, idén 42 fő nyert felvételt. Korábbi évekhez hasonlóan magas felvételi ponttal (313 pont) a legjobb szombathelyi diákok jutottak be az ELTE Informatikai Kar Savaria Műszaki Intézet gyakorlatorientált gépészmérnök képzésére. Összességében az ELTE szombathelyi képzési helyszínén ebben az évben az informatika képzési területre 62 fő került be, (közülük 8-an angol nyelven tanulnak majd programtervező informatikus mesterszakon).

Az Informatikai Kar által kínált intelligens rendszerek szoftvereinek tervezésére felkészítő autonómrendszer informatikai MSc-t kétszer annyian kezdik meg, mint a korábbi években (15 fő), akárcsak a programtervező informatikus mesterszakunkat (142 fő).

Informatika tanár szakon a tavalyihoz képest kétszer annyian, a 350-es ponthatárt elérve 30-an kezdhetik meg majd tanulmányikat.

Az idei felvételi pontszám emelkedés azt igazolja, hogy az informatika területén tanulni vágyó fiatalok nagyra értékelik az ELTE Informatikai Kar biztos elhelyezkedést és a nemzetközi szinten is versenyképes, kettős diplomás mesterképzéseit.