Az Intelligens Terepi Robotika MSc képzés jelentkezési határidő 02.14!

2022.02.14.
Az Intelligens Terepi Robotika MSc képzés jelentkezési határidő 02.14!

Érdekel a robotika?  Gondolkodsz azon, hogyan szerezhetnél külföldön is tapasztalatot? Jelentkezz az intelligens terepi robotika informatikus mesterképzésre! Jelentkezési határidő: 2022.02.14! 

Az IFRoS - Intelligent Field Robotic System - Erasmus+ Mundus közös mesterképzést a Gironai Egyetem koordinálja, az együttműködésben részt vesz az ELTE Informatikai Kar és a Zágrábi Egyetem is.

Mi az az Intelligent Field Robotic Systems (IFRoS)?

Az Intelligens Terepi Robotika mesterképzés az informatikus-mérnökök új generációját képezi, akik a közeljövőben terepi robotok képességeinek fejlesztésén dolgozva új alkalmazásokat és eszközöket készítenek.

Melyek az IFRoS kutatási területei?

A rendszerek mögött meghúzódó technológia különböző kutatási területekről származik, mint például a mesterséges intelligencia, számítógépes látás, irányítás, 2-3D érzékelés, gépi tanulás, manipuláció, amelyek mindegyike a jelenlegi digitális forradalom gyors ütemű fejlődése alatt áll.

Mivel foglalkozik a terepi robotika?

A terepi robotika olyan kültéri robotokkal foglalkozik, amelyek változó, természeti környezetben működnek. A következő területeken alkalmazhatók: építkezés, erdészet, mezőgazdaság, bányászat, katonaság, régészet, távfelügyelet, továbbá vízfelszíni vagy víz alatti kutatásban is.

Milyen kihívásokkal néz szembe a terepi robotika?

A változó környezethez való alkalmazkodás a terepi robotikát olyan új kihívások elé állítja, amelyek speciális, új megoldásokat igényelnek. Olyan új, a helyzetre szabott mesterséges intelligencia technológiák kifejlesztésére van szükség, amelyek segítik a robotot a gyorsan változó természeti környezethez való alkalmazkodásban, illetve a természetben található akadályok felismerésében és elkerülésében a feladatuk sikeres elvégzéséhez.

Jelentkezés és további információ: http://Ifrosmaster.org | ifros@inf.elte.hu

Miért érdemes csatlakozni az IFROS-hoz? 

Az IFRoS a mérnökök új generációját célozza meg, akik a közeljövőben új alkalmazásokat és eszközöket fejlesztenek ki a terepi robotok képességeinek bővítésére. A rendszerek mögött meghúzódó technológia különböző kutatási területekről származik, mint például a mesterséges intelligencia, a számítógépes látás, az irányítás, a szenzorizálás, a gépi tanulás, a manipuláció, amelyek mindegyike a jelenlegi digitális forradalom gyors ütemű fejlődése alatt áll. Az IFRoS az első intelligens robotokra, illetve terepi robotrendszerekre specializálódott mesterprogramok egyike.  Azokat a hallgatókat célozza meg, akik mélyebb ismeretekre szeretnének szert tenni a robotika területén.  

A részt vevő hallgatók a négy féléves képzés első tanévét Gironában végzik, ahol a robotika alapjaira fókuszálnak. A második évtől fogadja a hallgatókat az ELTE Informatikai Kar vagy a Zágrábi Egyetem. Az Intelligens Terepi Robotikai Rendszerek közös mesterképzése kettős vagy közös oklevéllel zárul.