Az NJSZT Térinformatikai és Távérzékelési Szakosztályának elnökévé választották Cserép Mátét

2022.01.23.
Az NJSZT Térinformatikai és Távérzékelési Szakosztályának elnökévé választották Cserép Mátét
Az újjáalakuló Neumann Társaság Térinformatikai és Távérzékelési Szakosztálya tisztújító ülését 2021. december 14-én tartotta az ELTE Informatikai Karán. A szakosztály elnökének Cserép Mátét, az ELTE Informatikai Kar oktatóját, alelnökeinek Juth Ferencet (4iG Nyrt., CarpathiaSat Zrt.) és Zibriczki Bélát (InforNess Kft.), titkárának pedig Kis Dávidot, a Kar doktoranduszát választotta.

A szakosztály egyik elsődleges küldetése, hogy katalizálja és koordinálja az ipari és az akadémiai szféra együttműködését, támogassa bekapcsolódásukat hazai és nemzetközi pályázatokba. A szervezet további fontos célja a térinformatika és távérzékelés népszerűsítése az egyetemi képzésben, különösen az informatikai képzésben részt vevők körében.

Cserép Máté az ELTE Programozáselmélet és Szoftvertechnológiai Tanszék tanársegédje és az Informatika Doktori Iskola doktorjelöltje.

Az NJSZT-nek 2017 óta tagja, korábban 2014-2016 között a Doktoranduszok Országos Szövetsége Matematikai és Informatikai Tudományok Osztályának elnöke volt. Doktori kutatási témája a vektoros adatmodellek változáselemzése és verziókövetése, 2015 óta részt vesz az ELTE Informatikai Kar térinformatikai kurzusainak oktatásában a Programtervező Informatikus MSc és a Térképész MSc szakokon.