Dózsa Tamás SZTAKI doktoranduszi díjat kapott

2023.01.17.
Dózsa Tamás SZTAKI doktoranduszi díjat kapott

A Számítástechnikai - és Automatizálási Kutatóintézet számos doktoranduszt foglalkoztat, akik minden évben írásban és egy összefoglaló előadás formájában számolnak be az előző évben elért kutatási eredményeikről. A beszámolók alapján az első, másod és harmadéves doktoranduszokat a SZTAKI szakmai bizottsága értékeli, az egyes évfolyamok legjobban teljesítő hallgatóit az intézet díjjal jutalmazza.

Örömünkre szolgál, hogy idén a másodéves doktoranduszok kategóriájában karunk hallgatója, Dózsa Tamás kapta a SZTAKI doktoranduszi díját.

Dózsa Tamás, az ELTE Informatika Doktori iskolájának hallgatója, a Nemzetvédelmi Kooperatív Doktori Ösztöndíj program keretén belül kapcsolódott be a SZTAKI Rendszer - és Irányításelméleti Kutatólaboratóriumának (SZTAKI-SCL) munkájába. Témavezetői, Dr. Kovács Péter (ELTE IK, Numerikus Analízis Tanszék) és Dr. Soumelidis Alexandros (SZTAKI-SCL) felügyelete mellett, Dózsa Tamás matematikailag megalapozott jelfeldolgozási és rendszer identifikációs módszerek kutatásával foglalkozik. A SZTAKI által vizsgált időszakban összesen 6 publikációt készített, melyek közül az IEEE Transactions on Instrumentation and Measuerement folyóiratban open access módon megjelent Road Abnormality Detection Using Piezoresistive Force Sensors and Adaptive Signal Models cikk az Egyetemi Kíválósági Alap (EKA) publikációs pályázatán is elismerést kapott.