Hód díjkiosztó 2024

Hód díjkiosztó 2024
05/23

2024. május 23.

ELTE IK, 1117 Budapest, Pázmány Péter sétány 1/C (Duna felőli bejárat, fsz.)

05/23

2024. május 23. -

ELTE IK, 1117 Budapest, Pázmány Péter sétány 1/C (Duna felőli bejárat, fsz.)


Szeretettel várunk minden díjazottat (1-3. helyezetteket) és minden további BitHÓDítót május 23-án a 2023-as verseny Díjkiosztójára és az előtte szervezett programjainkra.

A díjkiosztó előtt 4 foglalkozással és egy akadályversennyel várunk:

  • az akadályversenyen mindenki részt vehet
  • a foglalkozásokra életkor alapján kerülnek beosztásra a jelentkezők

regisztrációkat május 5-ig az alábbi űrlapon várjuk.

Akadályverseny: Minden jelentkező kipróbálhatja a bitHÓDítást egy akadályverseny keretein belül – távol a számítógéptől. Gondolkodtató feladatokból készült 10 állomásos akadályverseny, melyen maximum 5 fős csapatok indulhatnak. A csapatok beosztásában segítünk, ne bizonytalanodj el, ha egyedül jössz valamelyik iskolából! 

Foglalkozások

  1. Bencével: A tűz ép oly veszélyes lehet, mint amilyen nélkülözhetetlen. A tűzvédelem egyik alapvető eszközei a tűzjelző készülékek. A foglalkozás során egy micro:bit vezérelt tűzjelző készülék elkészítésében vehetsz részt, amellett, hogy megismerkedhetsz a tűz alapvető tulajdonságaival. 
  2. Noémivel: Minden helyzetben nyertes vagy, ha úgy érzed kihoztad magadból a maximumot és új tapasztalatokkal gazdagodtál. A foglalkozás során Tinkercad környezetben megismerkedhetsz a 3D modellezéssel és a modellek felhasználási lehetőségeivel, emellett pedig a saját virtuális győzelmi kupádat is elkészítheted. 
  3. Leventével és Kristóffal: Tudod, hogyan generál képeket a mesterséges intelligencia? Fel tudod ismerni a generált képeket? Ezen a foglalkozáson nem csak hallhatsz a mesterséges intelligenciáról, hanem nyomozhatsz a generált képek után és képeket rajzolhatsz mesterséges intelligenciával.
  4. Balázzsal: Egy okosház sok összetett feladatot tud elvégezni, automatizálni. Programozd velünk az okosházmodellünket micro:bit eszközzel!

A foglalkozásokra a regisztráció 10 órakor kezdődik, 2×45 percben kerülnek megrendezésre. Ezt követően 12:40-kor kezdődik a Díjkiosztó, ahol támogatóinknak köszönhetően minden életkori kategória első három helyezettjét oklevéllel és kisebb ajándékkal jutalmazzuk.

Az idei díjkiosztónk támogatói

 

Veresi Zoknibolt, akik az – egyenlőre meglepetés – jutalmak sokszínűségét biztosítják.

 

A Neumann János Számítógéptudományi Társaság 

 

 

A program megvalósulását a Kulturális és Innovációs Minisztérium, valamint a Nemzeti Tehetség Program támogatja (NTP-STEM-23-0016)