Horizon Europe Brokerage Event

2022.09.20.
Horizon Europe Brokerage Event

Karunk számára kiemelten fontos, hogy oktatóink/kutatóink, PhD hallgatóink minél eredményesebben szerepeljenek nemzetközi, kiemelten közvetlen EU-s pályázatokban. A Horizont Európa (HE) program un. widening kezdeményezése pontosan azt célozza, hogy a 2004 után felvételüket nyert tagállamok kutatói minél nagyobb számban és eredményesebben vegyenek részt a HE pályázatokban.

Egy ilyen pályázat sikerének egyik kulcsa a jól felépített konzorcium. Ezek a szakmai és személyes kapcsolatok természetesen évek alatt, közös munka során is kialakulhatnak, ugyanakkor mi is szeretnénk elősegíteni a folyamatokat. Ennek a jegyében szeretnénk felhívni a figyelmüket az alábbi kezdeményezésünkre.

A Horizont Európa keretprogram új 2023-2024-es ciklusára készülve néhány widening ország (Ciprus, Lengyelország, Litvánia, Magyarország és Szlovénia) brüsszeli R&D képviselői még idén november-decemberben szeretnének partnerkereső rendezvényeket tartani. Annak érdekében, hogy minél eredményesebbek legyenek ezek az alkalmak, a szervezők szeretnék előzetesen az igényeket felmérni, vagyis azt, hogy ki milyen témában keresne partnert, melyik felhívás érdekelné.

Jelenleg az alábbi klaszterekre vonatkozóan már rendelkezésünkre állnak olyan tervezetek, ahol a pályázatok megjelenési/beadási határideje is szerepel:

CL1 – Health

CL4 – Digital, Industry and Space

CL5 – Climate, Energy and Mobility

CL6 – Food, Bioeconomy, Natural Resources, Agriculture and Environment

Kérjük, hogy 2022. szeptember 29. (csütörtök) 18:00 óráig a barabase@inf.elte.hu email címre jelezzék, hogy melyik pályázati téma/desztináció érdekelné Önöket, melyikre adnának be más widening partnereket is bevonva pályázatokat. A partnerkereső alkalmakat ezen igények alapján szervezik majd meg a brüsszeli kollégák.