Hulladékmentesítési pályázat egyetemistáknak

2020.02.26.
Hulladékmentesítési pályázat egyetemistáknak
FONTOS: határidő meghosszabbítva!
 
A jelentkezőktől a hulladékfelszámolásra, illetve az illegális hulladéklerakás megelőzését és büntetését szolgáló eszközökre vár javaslatokat az Innovációs és Technológiai Minisztérium. A koronavírus-járványra tekintettel a beadási határidőt meghosszabbították április 15-ig. 
A Fenntartható Magyarország 2020 – A fenntarthatóság éve programsorozat keretében az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) „Az illegális hulladéklerakás felszámolása – szankciók és eszközök” címmel pályázatot hirdet.  A pályázatra a magyarországi felsőoktatási intézmények alap-, mester-, vagy osztatlan képzésben résztvevő nappali vagy levelező tagozatos, aktív státuszú hallgatói jelentkezhetnek.

Pályázni olyan magyar nyelvű pályaművel lehet, amely a közterületen található, illegálisan lerakott, elhagyott hulladék felszámolását, megszüntetését, a hulladékelhagyó magatartás jelenségének megváltoztatását, az ismétlődő lerakások megakadályozását előmozdító szankciók és eszközök rendszerének témakörét vizsgálja. A pályázat elbírálásánál előnyt jelent a szankció és eszközrendszer kidolgozását célzó saját, eredeti és új gondolatok bemutatása, nemzetközi összehasonlítások elvégzése, továbbá hasonló jellegű, de már korábban a hazai jogrendszerbe beiktatott hasonlóképpen szankcionálandó magatartásokra vonatkozó szabályozás hatályosulásának vizsgálata.

A pályázat formai követelményeit a függelék tartalmazza. 

A pályázatot jeligével kell ellátni. Ugyancsak jeligével ellátott zárt borítékban kérik a pályázati kiírás mellékletében szereplő pályázati adatlapot, valamint nyilatkozatot, továbbá egy, a pályázó felsőoktatási intézménye által kiállított, a pályázó aktív státuszát és jogviszonyát alátámasztó hallgatói jogviszony igazolást.

A pályázatot egy példányban, zárt borítékban a pályázatkezelő részére a következő címre kell postán vagy személyesen eljuttatni: Építésügyi Minőségellenőrző Innovációs Nonprofit Kft. 2000 Szentendre, Dózsa György út 26. Postacím: 2001 Szentendre, Pf: 180.

A pályázat beküldésének határideje: 2020. április 15. 

A pályázatokat a Boros Anita építésgazdaságért, infrastrukturális környezetért és fenntarthatóságért felelős államtitkár által felkért, neves szakértőkből álló bizottság értékeli. A bírálóbizottság fenntartja a jogot, hogy – a pályaművek minőségére figyelemmel – egyes helyezéseket ne ítéljen oda vagy több helyezettet javasoljon díjazásra.


A pályázat díjazása:
I. helyezett: 300.000 Ft értékű vásárlási utalvány;
II. helyezett: 200.000 Ft értékű vásárlási utalvány;
III. helyezett: 100.000 Ft értékű vásárlási utalvány;
Különdíj: szakkönyvek.


A pályázat eredményhirdetésére és a díjkiosztásra előreláthatóan 2020. április 27-én (hétfőn) kerül sor.

Felhívás és függelék