Indul a 2021-es bitHÓDítás

2021.11.04.
Indul a 2021-es bitHÓDítás
Elindult a 2021-es HÓD kihívásra való jelentkezés!
Az e-Hód a Bebras, vagyis Nemzetközi informatikai és számítógép-készség verseny (International Contest on Informatics and Computer Fluency) részeként rendezik meg minden évben Magyarországon. A Bebras kezdeményezés célja, hogy felkeltse a diákok érdeklődését az informatika iránt, feloldja esetleges negatív előítéleteiket, és megmutassa a szakmában lévő lehetőségeket. Az e-Hódot a Neumann Társaság az ELTE Informatikai Karával közösen 2011 óta rendezi meg Magyarországon, a tavalyi évben a 25 000-es határt is átlépte a versenyzők száma, idén pedig ezt is sikerült túllépni. Világszerte 54 ország csatlakozott már a Bebras kezdeményezéshez, tavaly közel 2,8 millió diák vett részt a versenyen. 

A verseny 2021. november 8-19 között kerül megrendezésre. 

Az idei évben új felülettel köszöntünk mindenkit, így a regisztráció is megváltozott.  

A tanárok, kapcsolattartók az alábbi űrlapon keresztül tudnak regisztrálni a versenyre. A regisztráció elfogadása után, november 1-től kerülnek kiküldésre a hozzáférési kódok, ezért kérjük, olyan e-mail címmel regisztráljanak, melyet rendszeresen olvasnak és képes csatolmányokat fogadni.

Kérünk mindenkit, olvassa el az új rendszerrel kapcsolatos rövid összefoglalónkat, illetve a rendszer használatához készített útmutatónkat.

A hód versenyhez tartozik egy levelező lista, melyre kiküldjük az értesítéseket, információkat. Amennyiben erre fel szeretne íratkozni, látogassa meg a lista oldalát. A regisztráció kitöltésével pár munkanapon belül automatikusan felkerül a levelezőlistára.

Szeretettel várunk minden érdeklődőt, szuper feladatok vannak idén is! Negyedikes "kishódoktól" a 12-es "seniorokig", lehet jelentkezni! Kerüljetek fel a HÓD térképre!