Indul a nevezés a legnagyobb országos IT-versenyre

2020.09.24.
Indul a nevezés a legnagyobb országos IT-versenyre
Idén ősszel kerül megrendezésre az ország legnagyobb online IT versenye az Országos IT Megmérettetés 2020. Mutasd meg, hogy az informatikai tudás nem a tapasztalati évek számával mérhető!
 
Nem számít, hogy a tanulmányaid elején, közepén vagy végén jársz: ezzel a versennyel csak nyerhetsz! Hogy mit? 
  • objektív, valós visszajelzést: utánajárhatsz, hogy mire elég jelenlegi szakmai tudásod (az elmúlt versenyeken közel 3000 induló mérettette meg magát évente)
  • elismert informatikai vállalatok szakértői által összeállított feladatokat: valós, a mindennapi gyakorlat ihlette kérdéssorok, nem elméleti eszmefuttatások (Lehet, hogy pár év múlva már Te leszel az, aki a verseny kérdéseit írja?)
  • rengeteg új ismeretet: a feladatok megoldása közben utána kell majd nézni egy-egy – akár legújabb - technológiának, megoldásnak, a hét héten át tartó feladatok fokozatosan nehezednek
Hívd fel magadra a vállalatok szakértőinek figyelmét - akár egy menő állást is szerezhetsz magadnak! Eddig minden évben volt egyetemi hallgató az egyes témakörök TOP10 versenyzője között, sőt, volt, aki kategóriát is nyert. Idén Te is bővítheted a sort!

A verseny főnyereménye: Egy prémium kialakítású, ultra könnyű és hajszálvékony, ugyanakkor bivalyerős notebook, a legújabb Matebook 13, a Huawei jóvoltából.

A regisztráció 2020. szeptember 30., éjfélig ingyenes!
 
Bővebb információk: https://megmerettetes.hu

2018-ban ELTE IK siker: Borbély Zsófia lett Magyarország legsokoldalúbb informatikusa

A 10 héten át tartó legnagyobb online IT versenyen a résztvevők 24 különböző területen mérték össze tudásukat. Belekóstoltak egy új gyártósor egyik robotjának tervezésébe, chatbotot fejlesztettek, megmutatták, hogy képesek komplett, adattárház-alapú rendszerek megtervezésére és elkészítésére, a JavaScript guruk pedig egy fiktív bank internetbankjának fejlesztésére is vállalkoztak. A legnehezebbnek az Android programozást ítélték, ezt követte a beágyazott rendszerek (C), akik pedig eljutottak az IT biztonság utolsó fordulójának jó megoldásig, 9,7-re értékelték tízes skálán a feladatok nehézségi fokozatát.

Magyarország legsokoldalúbb informatikusa” Borbély Zsófia lett, ő teljesített legjobban a legtöbb kategóriában. Zsófia nyolcszor került az első tízbe, a legsokoldalúbb informatikus a Tesztautomatizálás, a Java Innovation és a Python kategóriákban is learatta a babérokat, így nem meglepő, hogy a 85 hölgytársa közül övé lett a „Legkiválóbb Női Versenyző” cím is. Zsófia informatikus családba született, egyértelmű volt számára a pályaválasztás. Kitűnővel végzett a BME -n, majd az ELTE Informatikai Karán Phd hallgató lett.