Iskolásoknak szervez online programozóversenyt a Neumann Társaság és az ELTE IK

2020.03.27.
Iskolásoknak szervez online programozóversenyt a Neumann Társaság és az ELTE IK

Az ELTE Informatikai Karával együttműködésben immár harmadik alkalommal hirdeti meg a Nemes Tihamér Online Programozási Versenyt a Neumann Társaság. A 2020. április 4-ére meghirdetett verseny elsődleges célja az, hogy az általános és középiskolás tanulók számára lehetőséget adjon programozási ismereteik és képességeik összehasonlítására, amelyre iskolán belül, vagy otthoni gyakorlással nem nyílik mód.

A teljesen interneten keresztül zajló verseny következő fordulójára április 1-jéig jelentkezhetnek a téma iránt érdeklődő általános és középiskolás diákok három korcsoportban (5-8. osztályosok, 9-10. osztályosok, 11-12. osztályosok), a megmérettetésre pár nappal később, április 4-én kerül sor.

A verseny egyes fordulóiban a versenyzőknek 4-7 programozási feladatot kell megoldaniuk C++, Pascal, C#, Python vagy Java nyelven, a beküldött megoldásokat Linux környezetben fordítják újra, és értékelik ki. Mindhárom korcsoport diákjainak azonos feladatokat kell megoldania. Bár április 4-én már a verseny negyedik fordulójára kerül sor, új versenyzők is csatlakozhatnak, ami a koronavírus-vészhelyzetben egyedülálló gyakorlási lehetőséget biztosít a legalább középhaladó programozási ismeretekkel rendelkező hazai diákok számára. Az ötödik forduló május 9-én zajlik majd, amelyre május 6-ig kell jelentkezni.

További információk az alábbi honlapon olvashatók, a témához kapcsolódó szakköri foglalkozások előadásai szintén elérhetők. A programozással még csak ismerkedő diákoknak pedig segédanyagokat gyűjtöttek össze a Neumann Társaság oldalán.