Készüljön a Horizont Európa pályázatokra: Pályázzon a COST Action felhívására!

2022.06.29.
Készüljön a Horizont Európa pályázatokra: Pályázzon a COST Action felhívására!

Egy sikeres Horizont Európa (HE) pályázat fontos eleme a jól felépített konzorcium. Az EU COST Action program célja éppen a kutatók kapcsolatépítésének, szakmai hálózatok kialakításának elősegítése.

Fontos kiemelni, hogy a HE felhívásokkal ellentétben a COST önmagában nem a kutatást, kutatómunkát támogatja, hanem a hálózatépítést ülések, rövid távú tudományos kiküldetések, képzéseken való részvételeken keresztül. A kiválasztott projektekben résztvevő kutatók négy éven keresztül vizsgálhatják az általuk megjelölt témát.

Egy COST pályázatban minimum 7 COST programország kutatójának kell együttműködnie, akik közül kötelező un. Inclusivess Target country-ból érkező kutatók bevonása is: Albánia, Bosznia-Hercegovina, Bulgária, Ciprus, Cseh Köztársaság, Észtország, Grúzia, Görögország, Horvátország, Litvánia, Lettország, Magyarország, Málta, Moldova, Montenegró, Lengyelország, Portugália, Románia, Szlovénia, Szlovákia, Észak-Macedón Köztársaság, Szerb Köztársaság, Törökország és Ukrajna.

Jó hír, hogy a COST Action felhívására beadott pályázatok sikerességi aránya 37%.

A pályázatok következő beadási határideje: 2022. október 20. 12.00 óra

További információ

Ha érdekli a lehetőség és szeretne pályázatot beadni, keresse a Pályázatmenedzsment Csoportból Barabás Emesét barabase@inf.elte.hu