Kitárja kapuit az ELTE Informatikai Kar

2021.11.02.
Kitárja kapuit az ELTE Informatikai Kar

Számos érdekes informatikai programmal várja az Online Nyílt nap iránt érdeklődőket az ELTE Informatikai Kar!

November 26-án a felvételi döntés előtt álló középiskolások illetve az informatika területén továbbtanulni szándékozók az ELTE Informatikai Kar Nyílt napján tájékozódhatnak a választható képzésekről, az ipari együttműködő partnerekről, kutatásokról,  az ösztöndíj-lehetőségekről, megismerkedhetnek az oktatókkal, érdekes előadásokon vehetnek részt, illetve bepillanthatnak a hallgatói élet kulisszái mögé.

Karunk minden évben kétszer tárja ki kapuit, tavaly összesen 1300-an vettek részt a novemberi és januári rendezvényen, ami rekordnak számít.  Idén minden eddiginél több program lesz elérhető az online rendezvényen, szó lesz többek között az ember - gép együttműködéséről, a járművekre rögzített érzékelőkről, drónokról, robotokról, statikus szoftver analízisről, érdekes adatbázisokról, a HW heterogenitás előretöréséről. Kiderül, hogy elveszi-e a munkánkat a mesterséges intelligencia, hogy a kvantumszámítógépek már a spájzban vannak, mi mindenre jó a mobil, hogyan lehet gyorsan frissíthető appot készíteni. Ízelítőt adunk a Karon folyó kutatás-fejlesztési és innovációs tevékenységekről és az azokba való hallgatói bekapcsolódás módjairól. Az interaktív pályaorientációs workshopon kiderül mi szükséges ahhoz, hogy sikeresek legyünk a programozói pályán, milyen lehetőségeket rejt az egyetem a szakmai és személyes fejlődésre!

Most duplán megéri regisztrálni, mert a résztvevők között egy E-TWOW elektromos rollert sorsolunk ki!

A RENDEZVÉNYEN VALÓ RÉSZVÉTEL ELŐZETES REGISZTRÁCIÓHOZ KÖTÖTT! REGISZTRÁLOK!

A nyílt nap időpontja: 2021. november 26.; 15:00-18:00 óra, a rendezvényen való részvétel előzetes regisztrációhoz kötött, a részletes program és  a regisztráció az alábbi linken érhető el

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Informatikai Kar közel háromezer hallgatójával a legnépszerűbb intézmény a programtervező informatikus szak iránt érdeklődő középiskolások körében. Az oktatás magas minőségét jelzi, hogy az első helyes jelentkezők változatlan száma mellett a felvételi ponthatár évről évre nő, 2021-ben 411 pont volt. Az ELTE-n képzett, tehetséges informatikusok rendkívül keresettek a munkaerőpiacon, ezért aki ezt a pályát választja biztos karrierre számíthat.

Az ELTE a 2021-es hazai felsőoktatási rangsorban a legmagasabb összesített pontszámot szerezte informatikai képzési területen, a Times Higher Education friss rangsorában pedig a legmagasabban rangsorolt magyar egyetem informatikai szakterületen.

Az elsőévesek beilleszkedését az egyetemi életbe oktatók, felsőbb éves hallgatók és doktoranduszok segítik mentori rendszerben. A Diáktámogató Központ pszichológusai a tantárgyfelvételi és vizsgabeosztási tanácsadás mellett többek között tanulásmódszertani tréningeket, életvezetési tanácsadásokat szervez részükre.