Kommunikációs tréningek

2020.03.09.
Kommunikációs tréningek

Az ELTE Tehetséggondozási Tanácsa kommunikációs tréningekkel bővíti képzéseinek választékát.  Ennek keretében 2-2 alkalommal Liftbeszéd és Érveléstechnika tréninget szerveznek a tavaszi szemeszterben, 5-5 tanóra időtartamban. A tréningalkalmak egymástól függetlenek, a tananyag és az órák felépítése mindkét időpontban azonos lesz. 

Liftbeszéd

A liftbeszéd (elevator speech) eredetileg az üzleti szférában használt frappáns meggyőzési technika, melynek lényege az, hogy az előadó rövid idő alatt közérthetően mutassa be, hogy mivel foglalkozik, és elérje, hogy a hallgatóság többet akarjon megtudni róla. A maximum 2 perces, érdeklődést felkeltő beszéd szólhat a szakterületükről, kutatási témájukról, innovatív ötletükről, vagy akár saját kompetenciáikról és céljaikról, ezáltal többféle szituációban is használható. Az óra elméleti részében a műfaj jellemzőiről és hasznos technikákról tanulhatnak, majd gyakorlati feladatok következnek.

Oktató: Constantinovits Milán (ELTE BTK)
Időpontok: 2020. március 12. és április 2. – A két alkalom tematikája megegyezik!
Regisztrálni ezen a linken lehet.

Érveléstechnika

Az érvelés számos hétköznapi kommunikációs helyzetben hasznos készség, mind szóban, mind írásban segít hatékonyan képviselni álláspontunkat. A tréningen megismerkedhetnek a legfontosabb érvelési ismeretekkel, a meggyőző érvelés eszközeivel és alkalmazásukkal, amelyet szerepgyakorlatok során sajátíthatnak el ezen az interaktív órán. 

Oktató: Tanács János (ELTE GTI)
Időpontok: 2020. március 18. és április 1. – A két alkalom tematikája megegyezik!
Regisztrálni ezen a linken lehet.