Megjelent Angyalné Dr. Alexy Márta  írása az Innoskart Magazinban

2020.05.29.
Megjelent Angyalné Dr. Alexy Márta  írása az Innoskart Magazinban
Az Innoskart Magazin digitális impulzus rovatában jelent meg Angyalné Dr. Alexy Márta írása "Informatika az állattenyésztésben – agrármérnök az informatikusok között"  címmel.

Angyalné Dr. Alexy Márta 2014 óta dolgozik az ELTE Informatikai Karán. A Debreceni Agrártudományi Egyetemen szerzett agrármérnöki diplomát, majd állattenyésztés tudományból PhD-fokozatot. Közel tíz évig dolgozott az agrárium versenyszektorában, ahol fő feladata a nagyüzemi sertés- és baromfitelepek tartástechnológiai fejlesztése volt. Kezdeményezésére 2016-ban indultak el az agrárinformatikai kutatások az Informatikai Karon. 2019 év eleje óta az Adattudományi és Adattechnológiai Tanszék adjunktusa, alkalmazott biológiát oktat. Az agrár- és élelmiszeripari projektek szakmai vezetője és koordinátora. 

Angyalné Dr. Alexy Márta agrármérnökként egyfajta „kommunikációs híd” szerepét tölti be az ELTE Informatikai Karán. Munkája, hogy „lefordítsa” az informatikusok számára a mezőgazdaság bonyolult és sokszor nehéz nyelvét, összefüggésrendszerét. 

Az Innoskart Magarin digitális impulzus rovatában megjelent írásából megtudhatjuk, hogyan találkozik az informatika tudományának K+F tevékenysége az innovatív mezőgazdasági szakemberek tudásával, hogyan fejlesztenek együtt a gyakorlatban is jól alkalmazható megoldásokat.

Informatika az állattenyésztésben – agrármérnök az informatikusok között cikk itt olvasható