Megjelentek az Innovativ Health Initiative (IHI) partnerség pályázati kiírásai

2022.06.28.
Megjelentek az Innovativ Health Initiative (IHI) partnerség pályázati kiírásai

Az Innovatív Egészségügyi Kezdeményezés (Innovative Health Initiative - IHI) a korábbi Innovative Medicines Initiative (IMI) tapasztalataira épülő PPP (Public Private Partnership) kezdeményezés, amelyhez olyan ipari szereplők járulnak hozzá, mint a COCIR, EFPIA, EuropaBio, MedTech Europe, Vaccines Europe.

Egylépcsős felhívások:

Az egylépcsős pályázatoknál a pályázó konzorciumoknak biztosítaniuk kell, hogy a projekt teljes költségvetéséből legalább 45%-ot a projekt ipari résztvevőinek hozzájárulásaiból fedezzék.

Kétlépcsős felhívások:

A kétlépcsős pályázatoknál az IHI ipari szereplőinek kiemelt szerep jut. Az első pályázati körben sikeresen szereplő jelölt konzorciumok felé elvárás, hogy a 2. határidőre benyújtandó teljes pályázatban és a kialakításra kerülő végső konzorciumban egy az IHI által előre meghatározott ipari szereplői körnek koordinátor vagy projekt vezetői szerepet biztosítsanak.

Az egyes felhívásokhoz kapcsolódóan 2022. június 10–23. között a tartalmi és finanszírozási részletekbe is belemenő másfél órás webináriumokat szerveztek már.

Az IHI linken a már lezajlott előadások felvételei, diasorai és a regisztrált résztvevők listája (annak megjelölésével is, hogy ki tud önrészt vállalni és konkrétan mivel foglalkozna, ami a partnerkeresést is megkönnyíti) is elérhetők.  A költségekről és az ipari szereplőkről, azok típusairól külön online tájékoztatót szerveztek, ami itt hallgatható vissza:

A konzorciumépítés megkönnyítése érdekében az IHI partnerkereső rendezvényt szervezett 2022. június 14-én, a rendezvény online felületén a felhívás után érdeklődők még július 15-ig regisztrálhatnak, így megismerhetik a résztvevők, partnerkeresők, ajánlattevők listáját: https://ihi-calls-2022.b2match.io

A pályázatok benyújtásának határideje 2022. szeptember 20. 17:00 óra.

Részletek az IHI honlapján: https://www.ihi.europa.eu/news-events/newsroom/innovative-health-initiative-launches-first-calls-proposals

A kiírások a Funding&Tenders portálon itt érhetők el: egylépcsős felhívások , kétlépcsős felhívások