Miniszteri elismerések az IK oktatóinak

2018.02.28.
Miniszteri elismerések az IK oktatóinak

Február 26-án Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere miszteri és miniszterelnöki elismeréseket adott át a Vigadóban a 2017-es nemzetközi diákolimpiákon eredményesen szereplő tanulóknak és felkészítő tanáraiknak.

Az eseményen Miniszterelnöki Elismerő Oklevelet vett át Zsakó László és Horváth Gyula, valamint Miniszteri Elismerő Oklevélben részesült Horváth Győző. 

A tehetséggondozás az egyik legfontosabb nemzeti ügy, és az a cél, hogy minél többen jussanak hozzá azokhoz a lehetőségekhez, amelyek a tehetség kibontakoztatásához elengedhetetlenek - mondta Balog Zoltán, emberi erőforrások minisztere a rendezvényen.

A miniszter kitért arra, hogy tavaly 34-en képviselték a magyar színeket a nemzetközi diákolimpiákon, ahonnan 7 arany, 14 ezüst és 4 bronzéremmel tértek haza. Meggyőző eredménysor, amely mindenkinek örömet szerzett - értékelt a tárcavezető, hozzátéve: egyéni teljesítmény, közös siker. Rámutatott: ezek a diákok a piros-fehér-zöld színeket is képviselték, s egyúttal azt is, amit ennek az országnak az életében a tudomány jelent.