Programtervező informatikus BSc záróvizsgára jelentkező hallgatók figyelmébe

2023.03.13.
Programtervező informatikus BSc záróvizsgára jelentkező hallgatók figyelmébe

2023. március 14-én nyílik az IK - Záróvizsgára jelentkezés kérvény, melynek beadási határideje 2023. március 31. Kitöltés előtt mindenképp olvassa el figyelmesen az alábbi pontosításokat:

A 2022–ben és utána felvett Programtervező informatikus alapszakos hallgatók a HKR módosításnak megfelelően alábbi szabályok alapján záróvizsgáznak:

  1. A záróvizsga magába foglalja a szakdolgozat védését és a dolgozat szakmai hátteréhez kapcsolódó tantárgyi ismeretek számonkérését is, amely a honlapon közzétett tételsor alapján történik.
    A hallgatónak a záróvizsgára történő jelentkezés során kell meghatároznia, hogy melyik az a 3 tétel, amelyből a záróvizsga bizottság tagjai kérdezhetik.
    A hallgató a belső témavezetővel egyeztetve választja ki a 3 tételt oly módon, hogy az közvetlenül kapcsolódjon a szakdolgozat témájához. A tételeket az IK - Záróvizsga jelentkezés kérvényen kell kiválasztani, melyet a témavezető jóváhagy.
    Javasoljuk, hogy a hallgató a záróvizsgára való felkészülés során kérje konzulense segítségét arra vonatkozóan, milyen kérdések várhatók a vizsgán, hogyan építse fel a szakdolgozat ismertetését és a tételekre vonatkozó feleletét.
  2. A hallgató egy jegyet kap a szakdolgozatra és a védésre, ez a záróvizsga eredménye.
  3. Az oklevél eredménye a képzés során teljesített tárgyak kumulált hagyományos átlagának és a záróvizsga eredményének átlaga.

A 2022 előtt felvett Programtervező informatikus alapszakos hallgatók számára lehetőség nyílik az új szabályozás szerinti záróvizsga választására. Döntését az IK - Záróvizsga jelentkezés kérvényen adja meg.

Javító záróvizsga esetén az új tantervnek megfelelő záróvizsga szabályozás nem választható.

Amennyiben március 8. előtt már leadta a záróvizsga jelentkezését, kérjük töltse ki és adja be újra a módosításokkal bővített kérvényt.

Szakdolgozattal kapcsolatos további fontos információkat itt talál.

 

ELTE IK
Tanulmányi Hivatal