Tájfutó életműdíjat kapott Zentai László

2024.02.06.
Tájfutó életműdíjat kapott Zentai László
Az ELTE térképész professzora a Nemzetközi Tájékozódási Futó Szövetségben végzett munkájáért vehette át a hazai szövetség Skerletz Iván-díját.

A Nemzetközi Tájékozódási Futó Szövetségben (IOF) több cikluson át végzett munkájáért Zentai László senior tájfutó, az ELTE oktatási és tanulmányi ügyekért felelős rektorhelyettese, az IK Térképtudományi és Geoinformatikai Intézet igazgatója kapta a Magyar Tájékozódási Futó Szövetség életműdíját jelentő Skerletz Iván-díjat.  Az elismerést az IOF Budapesten rendezett nemzetközi szakági értekezletén adta át Henrik Eliasson, az IOF igazgatója.

Zentai László a 70-es években ismerkedett meg a tájfutással, a Nagybátonyi Bányász keretében ifjúsági aranyjelvényes sportoló volt, a Bolyai Gimnázium színeiben pedig országos középiskolai bajnok lett. Később a Pásztói SE, majd az ELTE-re kerülve a Tabáni Spartacus, illetve már szenior korban a Hegyisport Szentendre tájfutójaként csapattársaival több országos bajnoki címet is szerzett. 2002-től az IOF Térképbizottság vezetőjeként, 2006-tól pedig 18 éven át az IOF elnökségi tagjaként dolgozott. 

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem rektorhelyettese további terveiről is beszélt a nool.hu-nak adott interjúban.

Forrás: elte.hu