Tehetségek Szolgálatáért életmű díjat kapott dr. Zsakó László

2020.03.26.
Tehetségek Szolgálatáért életmű díjat kapott dr. Zsakó László

Dr. Zsakó Lászlót, az ELTE Informatikai Kar, Média- és Oktatásinformatikai Tanszékének egyetemi docensét, tanszékvezetőjét a Nemzeti Tehetségsegítő Tanács a fiatal tehetségek felkarolásában végzett önzetlen és igen eredményes tevékenységének elismeréseként a TEHETSÉGEK SZOLGÁLATÁÉRT ÉLETMŰDÍJBAN részesítette.

Zsakó László évtizedek óta a magyar informatikai tehetséggondozás ikonikus alakja: 1985 óta szervezi hazánk legnagyobb általános iskolai és középiskolai programozói versenyeit a Neumann Társaság égisze alatt. Tehetséggondozási szakkörök hálózatát alakította ki és személyében is összeköti az NJSZT és az ELTE Informatikai Kar tehetséggondozási programjait.

A Neumann Társaság felterjesztése is kiemelte, hogy Zsakó Lászlónak „a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság Tehetséggondozási Szakosztályának elnökeként tevékenykedve elévülhetetlen érdemei vannak az informatikai tehetséggondozás területén, kiemelkedő munkájának köszönhetően érnek el fantasztikus eredményeket a magyar diákok a nemzetközi versenyeken. Ezt bizonyítja a CEOI-n elért az évek során elért 2 arany-, 14 ezüst- és 42 bronzérmet, a nemhivatalos országeredmények összesítésében elért 5. helyezés. És az ő tehetséggondozó rendszerében kitűnt és felkészített diákok IOI-n elért 13 arany-, 32 ezüst- és 48 bronzérme, az ország összesített 12. helyezése is méltóvá teszi az életműdíj elnyerésére.”

Köszönjük példamutató munkásságát, és kérjük, hogy a jövőben is segítse a fiatal nemzedék kiválóságait képességeik kibontakoztatásában.