Töltse fel ötletét a Digitális Módszertárba és nyerjen Digitális Pedagógus Díjat!

2022.07.27.
Töltse fel ötletét a Digitális Módszertárba és nyerjen Digitális Pedagógus Díjat!

A Tempus Közalapítvány augusztus 14-ig várja még mindazok jelentkezését, akik megosztanák saját ötleteiket a Digitális Módszertár felhasználói számára az IKT eszközök kreatív használatával kapcsolatban. Idén ismét két kategória kerül meghirdetésre: óratervek és projektek.

A Tempus Közalapítvány július 1 és augusztus 14. között várja mindazok jelentkezését, akik megosztanák saját ötleteiket a Digitális Módszertár felhasználói számára az IKT eszközök kreatív használatával kapcsolatban. Idén ismét két kategória kerül meghirdetésre: óratervek és projektek. A feltöltött módszertani ötleteket szakértők értékelik, amelyek közül a legjobbnak ítélt ötletek Digitális Pedagógus Díjat kapnak. A díjazottaknak szakmai kiadványainkban és a 2022 őszén megrendezésre kerülő Digitális Tér Konferencia 2022 szekcióiban is lehetőséget adunk a bemutatkozásra.

A Digitális Módszertár adatbázisa évről évre gyarapodik a felhívás keretében feltöltött ötletekkel és immár több mint 540 tanárok által kipróbált, szakértők által lektorált módszertani ötlet érhető el ingyenesen. Osszuk meg egymással tudásunkat, hiszen az oktatás fejlesztése közös ügyünk!

A Digitális Módszertár felhívásához - az egyre sokszínűbb feltöltések miatt - az ötletek pontozásánál előnyt jelentő fókusztémát az idei évtől nem hirdetnek. További információkat az előnyt jelentő szempontokról és a feltöltés minőségét fejlesztő javaslatokról a "Ki nyerheti el a Digitális Pedagógus Díjat?" résznél talál.

Ki tölthet fel ötletet a Módszertárba?
Pedagógusok, pedagógusok együttműködő csoportjai (tanárpárok vagy tanári csoportok), pedagógiai szakmai munkaközösségek, illetve pedagógusképzésben részt vevő hallgatók jelentkezését várják.

Kategóriák
Az idei pályázatban ismét két kategóriában hirdetünk díjat: óratervek és projektek. Az utóbbi évek tapasztalatai azt mutatták, hogy a különböző méretű és eltérő hosszúságú pedagógiai folyamatok összehasonlítása rendkívül nehézzé teszi az értékelést és az összehasonlítást, miközben mindkét ötlettípusra nagy igénye van a Módszertár látogatóinak.

Az óratervek (1-2 órás pedagógiai folyamatok) és a projekttervek (legalább 3 tanórányi pedagógiai folyamatok) egyaránt benyújthatók, egy feltöltő akár mindkét kategóriába tölthet fel módszertani ötletet.
Jelentkezni tehát olyan, a pedagógiai tervezés és tanulásszervezés tárgykörébe tartozó dokumentum (pl. óravázlat, tematikus terv, projektterv) bemutatásával lehet, amely
- kapcsolódik a Felhívás felsorolt átfogó céljaihoz (ld. a Háttér részben);
- kreatív, innovatív digitális pedagógiai ötletet mutat be a felhasználást segítő részletezettséggel, illetve - az ötlet adaptálását támogató csatolmányokkal, dokumentumokkal, sablonokkal;
- a tanórákon vagy tanórán kívüli tevékenységekben is hasznosítható.

Hogyan lehet jelentkezni?
Jelentkezni 2022. július 1-től a Tempus Közalapítvány Digitális Módszertárának felületén (digitalismodszertar.tka.hu), az itt elérhető online platformon egy egyszerű regisztrációval és az ötlet(ek) feltöltésével lehet (FELTÖLTÉS gomb > Digitális Módszertár szekciót kiválasztva), mely egyúttal a jelentkező adatainak, motivációjának, illetve a módszertani ötlet leírásának megadását és segédanyagainak (kép, videó, link, stb.) feltöltését is jelenti.

Határidők és ütemezés
1. A Felhívásra jelentkező ötletek fogadásának kezdete: 2022. július 1. (péntek) 0:00
2. A feltöltések határideje (rögzítési határidő): 2022. augusztus 14. (vasárnap) 23:59
3. a Felhívásra jelentkezők tájékoztatása, a díjazott ötletgazdák értesítése: 2022 szeptemberében
4. a Digitális Pedagógus Díjak átadása és a díjazottak bemutatkozása: Digitális Tér Konferencián várhatóan 2022 november 5.

Ügyfélszolgálat és kapcsolat a szervezőkkel
E-mail: modszertar@tpf.hu
Telefon (központi): (+36 1) 237 1300
TKA általános ügyfélszolgálat: (+36 1) 237 1320
Jelentkezési felület: digitalismodszertar.tka.hu

https://tka.hu/hir/16404/elerheto-a-digitalis-modszertar-2022-es-felhivasa