Továbbra is stabil márkának számít az ELTE

2023.05.31.
Továbbra is stabil márkának számít az ELTE
Egyetemünk 2023-ban is sikerrel szerepelt a kiválasztásban, és kiérdemelte a megbízhatóságot és a kiválóságot egyszerre jelentő Superbrands címet.

A Superbrands program 23 évvel ezelőtt indult útnak Nagy-Britanniából azzal a céllal, hogy a kiemelkedő márkákat összegyűjtsék és követendő például állítsák mások számára. A kezdeményezés az elmúlt két évtizedben a világ minden részén ismertté vált, a Superbrands cím ma már közel 90 országban jelenti a márkák kimagasló piaci ismertségét, kedveltségét és stabilitását. 

A projekt munkatársai 2004 óta minden évben átfogó kutatást végeznek a legjobb magyarországi márkák körében is. Különböző forrásokból (védjegy-adatbázisból, szakmai szövetségek jelentéseiből) dolgozva folyamatosan karbantartott márkaadatbázist hoznak létre, majd a bekerült márkákat szakmai szempontok és különféle kvalifikációs mérések alapján tovább szűrik.

A díj odaítéléséről végül a márkáktól független szakmai bizottság dönt: a döntéshozók figyelembe veszik az adott márka tradícióját, történelmét, piaci szereplését, reputációját, a vállalat goodwilljét, etikai megítélését, közismertségét, innovációját, márkastratégiáját és márkaépítési gyakorlatát is.

A bizottság döntése alapján az Eötvös Loránd Tudományegyetem 2023-ban is jogosult a Superbrands védjegy viselésére. Egyetemünk ezzel tizedik alkalommal kapta meg a tevékenységét elismerő címet: 2011, 2012, 201320162017201820192020 és 2021 után az idei évben is kiemelkedett a versenytársak közül.

A díj pozitív visszajelzés az ELTE-n folyó munka magas szakmai minőségéről, eredményességéről, az intézmény átláthatóságáról, hitelességéről és a nyilvánossággal való kapcsolatáról. Egyben biztatást és ösztönzést is jelent, hogy az egyetem folytassa korábbi értékteremtő munkáját, tovább erősítse hírnevét.

Forrás: Superbrands

Forrás: elte.hu