Új kapcsolódási lehetőségek EU-s projektekhez

2022.06.01.
Új kapcsolódási lehetőségek EU-s projektekhez

Ha szeretne kapcsolódni egy már támogatásra kiválasztott EU-s projekthez, tapasztalat szerezni és kapcsolatokat építeni, íme néhány lehetőség:

  1. Hop On Facility: jelenleg 153 olyan projekt van, amihez un. widening országokból, vagyis a 2004 után felvételt nyert tagállamból érkező kutatók csatlakozhatnak.
    A projektek listáját itt olvashatja. A kiírásról szóló legfontosabb tudnivalókat itt találja. Pályázni 2022. november 10-ig folyamatosan lehet.
     
  2. A JPcofuND ERA-NET (Neurodegenerative Disease Research) 2022-es “Understanding the mechanisms of non-pharmacological interventions” felhívására benyújtott előpályázatok értékelése megtörtént. A widening akció keretében a második fordulóba továbbjutó projektekhez utólag is csatlakozhatnak kutatócsoportok ún. „underrepresented” országokból, köztük Magyarországról is. A projektek listáját, melyekhez csatlakozni lehet itt találja. A második forduló beadási határideje: 2022. június 28. 12.00.
     
  3. A JPIAMR-ACTION ERA-NET 2022-es „DRUID: Disrupting drug resistance using innovative design” felhívásál is van lehetőség utólag csatlakozni a második fordulóba továbbjutó projektekhez a widening akció keretében. Itt a partnerkereső alkalmazás segítségével tudnak beregisztrálni és keresni a továbbjutó projektek között:  https://www2.ncn.gov.pl/partners/amr14th/. A második forduló beadási határideje: 2022. július 5. 14.00.

Az ERA-NET projektekben résztvevő magyar partnereknek az NKFIH „2019-2.1.7-ERA-NET Pályázat az ERA-NET COFUND és EJP COFUND programok közös nemzetközi pályázati felhívásaiban sikeresen szereplő magyar szervezetek támogatására” pályázat feltételeit kell figyelembe venniük: https://nkfih.gov.hu/palyazoknak/nkfi-alap/era-net-ejp-cofund-2019-217-era-net/palyazati-felhivas-2019-217-era-net

Ha további kérdése lenne a felhívásokkal kapcsolatban, keresse Barabás Emesét a barabase@inf.elte.hu e-mail címen.