Új Nemzeti Kiválóság Program (ÚNKP) 2023/2024

2023.05.19.
Új Nemzeti Kiválóság Program (ÚNKP) 2023/2024
Megjelentek a tudományos utánpótlás megerősítését és a tudományos életpálya vonzóvá tételét célzó pályázat idei felhívásai.

Az Új Nemzeti Kiválóság Program (ÚNKP) a kormány által a nemzeti felsőoktatási kiválóság támogatására alapított ösztöndíjprogram, amelynek célja a hazai kutatói utánpótlás, a tudományos pályán való elindulás, majd pályán tartás támogatása.

A 2023/2024. évi ÚNKP-pályázatokat az ELTE-re kizárólag elektronikus úton, az ELTE ÚNKP portálján kell benyújtani. Pályázattal kapcsolatban a Portál levelezőfunkciójának segítségével léphet kapcsolatba ügyintézőnkkel.

A 2023/2024-ES TANÉVRE VONATKOZÓ PÁLYÁZATI KIÍRÁSOK ÉS HATÁRIDŐK:

Felsőoktatási Alapképzés Hallgatói Kutatói Ösztöndíj Pályázati Kiírás
Célja a középiskolai tanulmányaikat sikeresen befejező, alapképzésben részt vevő, tehetséges hallgatók kutatási tevékenységének és szakmai fejlődésének támogatása, továbbá a mester tanulmányok megkezdésére való felkészülés.
Az ösztöndíj összege: 100.000 Ft/hó/fő
A benyújtás határideje: 2023. június 15.

Felsőoktatási Mesterképzés Hallgatói Kutatói Ösztöndíj Pályázati Kiírás
Célja a mester (osztatlan) képzésben részt vevő, tehetséges hallgatók kutatási tevékenységének és szakmai fejlődésének támogatása, továbbá a doktori tanulmányok megkezdésére való felkészülés.
I. és II. típusú pályázat esetén 100.000 Ft/hó/fő
III. típusú pályázat esetén 150 000 Ft/hó/fő
A benyújtás határideje: 2023. június 15.

Felsőoktatási Doktori Hallgatói Kutatói Ösztöndíj Pályázati Kiírás
Célja a kiemelkedő tudományos és művészi eredményeket felmutató doktori képzésben részt vevő hallgatók kutatási és alkotó tevékenységének és szakmai fejlődésének támogatása, valamint a doktori disszertáció (PhD, DLA) megfelelő megalapozása.
Az ösztöndíj összege: 100.000 Ft/hó/fő
A benyújtás határideje: 2023. június 15.

„Tudománnyal fel!” Felsőoktatási Doktorvárományosi és Posztdoktori Kutatói Ösztöndíj Pályázati Kiírás
Célja a kiemelkedő tudományos és művészi eredményeket felmutató doktorvárományosok és posztdoktorok kutatási és alkotó tevékenységének és szakmai fejlődésének támogatása, amelynek eredménye magas színvonalú, figyelemre méltó publikáció, valamint doktorvárományosok esetén a doktori disszertáció (PhD/DLA) megírása.
Az ösztöndíj összege: 200.000 Ft/hó/fő
A benyújtás határideje: 2023. június 15.

Bolyai+ Felsőoktatási Fiatal Oktatói Kutatói Ösztöndíj Pályázati Kiírás
Célja a kiemelkedő tudományos és művészi kutatási eredményeket felmutató a Magyar Tudományos Akadémia Bolyai János Kutatási Ösztöndíjában részesülő oktatók, kutatók támogatása.
Az ösztöndíj összege: 100.000 Ft/hó/fő
A benyújtás határideje: 2023. június 30.

„Tehetséggel fel!” Felsőoktatást Megkezdő Kutatói Ösztöndíj Pályázati Kiírás
Célja a középiskolai tanulmányaikat sikeresen befejező, a középiskolai tudományos tanulmányi versenyen eredményesen teljesítő, alapképzésre, osztatlan mesterképzésre jelentkező, első- és másodéves tehetséges hallgatók kutatási tevékenységének és szakmai fejlődésének támogatása.
Az ösztöndíj összege: 100.000 Ft/hó/fő
A benyújtás határideje: 2023. július 7.

Részletes információk és letölthető dokumentumok az ELTE ÚNKP aloldalán