Várja a jelentkezőket a Hungarian Startup University Program (HSUP)

2022.08.30.
Várja a jelentkezőket a Hungarian Startup University Program (HSUP)
Az idei tanévben is elindul a Hungarian Startup University Program (HSUP), Magyarország első felsőoktatási szintű startup kurzusa. A programra ELTE-s hallgatók is jelentkezhetnek a Neptunban, a tantárgyfelvétel időszakában.  

A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal által életre hívott HSUP célja a hazai egyetemisták megismertetése az innováció világával, a modern vállalkozói ismeretekkel és különösen a startupok működésével. A program egy két féléves e-learning tárgy, amelynek első félévében az innovatív gondolkodásmód és a startup világ megismerése kerül a fókuszba, míg a második félévben egy vállalkozás felépítésével kapcsolatos gyakorlati tudást lehet elsajátítani egy új, közös oktatási platformon keresztül. A HSUP összesen 12 modulból áll.

Az ELTE-n a 2021/2022-es tanévben is népszerű volt a program, mintegy 120 hallgató csatlakozott a képzéshez, két ELTE-s hallgató ötletét a szakmai zsűri is kiemelte.  A képzés egyetemi tárgyként indul, azaz annak elvégzéséért kredit kapható. Az első félévet sikeresen teljesítők a második félévtől csapatban dolgoznak egy üzleti ötleten, valamint ösztöndíjban is részesülhetnek. Az érdeklődő ELTE-s hallgatók kérdéseit a hsup@elte.hu e-mail címen várják. A tárgyfelvétel kari rendje a Q-tér oldalán itt elérhető

Részletek a kurzusról