EUDIS Hackathon - Védelmi ipari ötletverseny

2024.04.24.
EUDIS Hackathon - Védelmi ipari ötletverseny

Érdekel, hogyan lehet fejleszteni Európa védelmét és biztonságát? Lenne is rá ötleted?

A Design Terminal az idén először meghirdetett védelmi ipari ötletverseny, az EUDIS Hackathon (EU Defence Innovation Scheme) helyi szervezője, mely a European Defence Fund kezdeményezése az iparág fellendítésére innovatív megoldásokkal. A hackathonok (ötletversenyek) vállalkozó kedvű fiatalokat céloznak meg, akik előre meghatározott kihívásokra keresnek a program során megoldásokat.

A hibrid formátumban megrendezett hackathon során digitális és adat vezérelt Európa védelmi képességeit erősítő megoldásokat keresünk. A résztvevő csapatoknak három előre megadott kihívás egyikére kell kidolgozniuk egy innovatív megoldási javaslatot angol nyelven. A kihívások a tengeri infrastruktúra védelme, a harcirányítást támogató rendszerek fejlesztése és a kiberbiztonság

Napjainkban számtalan megoldatlan probléma érinti ezt a kérdéskört. Például a modern világ vérkeringését jelentő, tenger alatt futó kábelek és vezetékek infrastruktúráját, a kollektív biztonsági fenyegetések leküzdését, vagy a kiberbiztonságot.

Ha elindult a fantáziád és már a lehetséges megoldásokon gondolkozol, jelentkezz a június 1-2. között megrendezésre kerülő EUDIS Hackathonra, vegyél részt egy európai szintű verseny hazai fordulóján és juss be a nemzetközi döntőbe! 

Miért érdemes jelentkezni? 

  • Üzleti készségeket fejlesztő workshopokon való részvétel 

  • A nyertes csapat bekerül egy EU-s szintű pitch versenyre 

  • Értékes kapcsolatokra tehetnek szert a résztvevők, mi során megismerkedhetnek mentorainkkal és kiemelt iparági szereplőkkel 

A jelentkezési határidő május 19. 

További információ