Kozsik Tamás az ELTE Informatikai Kar új dékánja

2022.08.03.
Kozsik Tamás az ELTE Informatikai Kar új dékánja
Kozsik Tamás korábbi dékánhelyettes 2022. augusztus 1-jén lépett hivatalba. A Programozási Nyelvek és Fordítóprogramok Tanszék docense Horváth Zoltánt váltotta a poszton.

Kozsik Tamás az ELTE-n szerzett programtervező matematikus diplomát 1994-ben, azóta is az egyetemen dolgozik. Emellett egy-egy évig kutatott a hollandiai Radboud Egyetemen, illetve a Közép-európai Egyetemen. Kutatásai széles spektrumban mozognak a programozási nyelvektől a kvantumszámításon át a megbízható szoftverek fejlesztésének módszertanáig. Számos európai és hazai pályázatnak volt szakmai vezetője, jelenleg a Kvantuminformatikai Nemzeti Laboratórium vezető kutatója. Másfél száz tudományos közlemény szerzője, szakkönyvek írója és szerkesztője. A Programozási Nyelvek és Fordítóprogramok Tanszék docense korábban az ELTE IK tudományos és innovációs ügyekért felelős dékánhelyettese volt. Az Országos Tudományos Diákköri Tanács Informatikatudományi Szakmai Bizottságának elnöke.

Az új dékánt a Kar vezetésében Krebsz Anna egyetemi docens tanulmányi és oktatási ügyekért felelős dékánhelyettesként, Sidor György egyetemi tanár tudományos és innovációs ügyekért felelős dékánhelyettesként, valamint Jesús Reyes Nuñez egyetemi docens nemzetközi és pályázati ügyekért felelős dékánhelyettesként segíti.

Kozsik Tamás 2022. augusztus 1-jétől három évre szóló kinevezését és a kari vezetői tisztséget jelképező dékáni láncot 2022. július 5-én Borhy László rektor adta át.