Bolyai János Kutatási Ösztöndíjat kapott Fekete Gusztáv és Kovács Péter

2021.08.31.
Bolyai János Kutatási Ösztöndíjat kapott Fekete Gusztáv és Kovács Péter
Kihirdették az MTA posztdoktori pályázatának idei nyerteseit, közülük 19-en az Eötvös Loránd Tudományegyetemről kapták meg a támogatást. 

Bolyai-ösztöndíj 1997-ben kifejezetten a fiatal (jelenleg a 45 év alatti), tehetséges kutatók anyagi támogatására, a kiemelkedő kutatási-fejlesztési teljesítmény ösztönzésére és elismerésére létesült, és az MTA köztestületi keretei között létrehozott Kuratórium ítéli oda nyilvános pályázati rendszerben.

A Kuratórium a kollégiumok által összeállított rangsorok és az elnyerhető ösztöndíjak számának figyelembevételével hozza meg döntését a pályázatokról. Az ösztöndíj egy-, két- vagy hároméves időtartamra nyerhető el, amelyet az ösztöndíj zárójelentésének értékelése alapján kiemelkedő teljesítményt nyújtó kutató ismételten megpályázhat és elnyerhet.

A posztdoktori kutatási ösztöndíjat 2021-ben 168-an nyerték el az ország kutatóhelyeiről, 19-en az Eötvös Loránd Tudományegyetemen folytathatják munkájukat. 

AZ ELTE INFORMATIKAI KAR BOLYAI JÁNOS KUTATÁSI ÖSZTÖNDÍJASAI:

  • Fekete Gusztáv (Informatikai Kar Savaria Műszaki Intézet): Az ELTE szombathelyi campusán a térdplantátumok fejlesztésével foglalkozik Fekete Gusztáv docens, a rövid interjú az alábbi linken olvasható. 
  • Kovács Péter (Informatikai Kar Informatikatudományi Intézet)