Gyakori kérdések

Gyakori kérdések

A felvételi eljárással kapcsolatban leggyakrabban felmerülő kérdések

 

 

Hogyan tudok jelentkezni?

Elektronikusan a www.felvi.hu honlapon az E-felvételi segítségével.

Régen érettségiztem, "érvényes még" az érettségim?

Természetesen.

Milyen képzések indulnak 2021 szeptemberében?

Felsőoktatási szakképzés, alap és mesterképzések. Bővebb információt az inf.elte.hu/tanuljnalunk-kepzeseink oldalon találsz.

 Milyen ponthatár várható?

Ezt előre nem lehet megmondani, ugyanis a ponthatárok mindig az adott szakra jelentkezők számától és eredményeitől függ. A ponthatárok alakulásával kapcsolatban iránymutatóul szolgálhatnak a korábbi évek felvételi ponthatárai, melyek a www.felvi.hu oldalról letölthetők. Érdemes tanulmányozni a tavalyi ponthatárt oldalunkon.

Kell-e emelt szintű érettségi vizsgát tenni? Ha igen, melyik tantárgyból?

Az emelt színtű érettségivel kapcsolatban is a felvi.hu alábbi oldalán található leírás.

Hogyan tudom növelni az esélyt, hogy bekerüljek az ELTE Informatika Karára? 

Mindenképpen érdemes első helyen megjelölni a kiválasztott képzést, hiszen a ponthatár húzáskor a jelentkezési helyek sorrendjében bírálják el a felvételt. Érdemes matematikai és informatikai témájú előkészítőkön részt venni, ezzel összefoglalni és átismételni a középiskolában tanult anyagot.

Hol találkozhattok velünk, honnan tudtok bővebb információt megtudni az intézményről, képzésekről?

Érdemes megnézni az intézményünk honlapját, kifejezetten a felvételizőknek szóló menüpontot, hiszen ott egy helyen rengeteg fontos és hasznos információ található. Vegyél részt a Nyílt Napjainkon (november, január) valamint látogass el az Educatio felsőoktatási szakkiállításra. Töltsd le a kiadványunkat innen:

Mi az a felsőoktatási szakképzés?

A felsőoktatás rendszerébe illeszkedő rövid, 2 éves, gyakorlatorientált, ugyanakkor elméleti tudást is nyújtó oktatási forma. A képzés keretében fél évet céges szakmai gyakorlatot töltenek hallgatóink. A képzés állami ösztöndíjjal is elvégezhető.

Milyen ösztöndíjakra, támogatásokra pályázhatok a tanulmányaim során?

Komplex támogatási rendszer segíti a hallgatókat tanulmányaik sikeres teljesítésében. Ebben egyaránt megtalálhatók a tanulmányi teljesítményen alapuló, illetve a szociális körülmények alapján juttatható támogatási formák és ösztöndíjak. Ezek egy részét az állam, más részét az Egyetem biztosítja. A hallgatók által igényelhető ösztöndíjakról a honlap alábbi felületén olvashat

Milyen külföldi lehetőségekkel rendelkezik a Kar?

A Kar kiterjedt nemzetközi kapcsolatokkal rendelkezik. Különböző külföldi pályázatok (ERASMUS, CEEPUS) keretében hallgatóinknak több külföldi egyetemen is lehetősége van tanulmányokat folytatnia.

Van e kollégiumi elhelyezésre lehetőség?

Az alábbi oldalakon lehet tájékozódni a kollégiumokkal kapcsolatban: https://www.elte.hu/kollegiumi-jelentkezes illetve a http://kolhok.elte.hu/kollegiumok/