Belépő a tudás közösségébe. MTMI szakok és pályák népszerűsítése a középiskolások körében

Belépő a tudás közösségébe. MTMI szakok és pályák népszerűsítése a középiskolások körében

Belépő a tudás közösségébe. MTMI szakok és pályák népszerűsítése a középiskolások körében

A projektről

  • Szerződött támogatás összege: 460 000 000 (költségcsökkentés utáni összeg)
  • Támogatás mértéke (%-ban): 100%
  • Projekt tervezett befejezési dátuma: 2021.10.31
  • Önálló honlap címe: http://efop2017.inf.elte.hu/344/ 

A projekt célja

A projekt célja a felsőoktatás MTMI szakjaira (biológus, fizikus, földrajz, geológus, gépész, környezettudomány, matematikus, programtervező informatikus, vegyész) való bekerülés növelése az ELTE-n; a hátrányos földrajzi, társadalmi, gazdasági helyzetből származó fiatalok képzettségi szintjének javítása, és felsőfokú végzettséghez jutásuk támogatása.  

A felsőoktatás kiemelt stratégiai beavatkozási területét jelentik az MTMI képzések, ennek ellenére az e szakokra jelentkezők létszáma nem emelkedett jelentősen az elmúlt években, ami egyértelműen a pályaorientáció hiányára vezethető vissza. A projekt tevékenységi köre ezért az MTMI képzések népszerűsítését foglalja magában, szakmai, készségfejlesztő programok, rendezvények, modern módszertanon alapuló digitális tananyagok létrehozásával. Partneriskolai programunk keretében hosszú távú együttműködésre törekszünk a középiskolákkal.  

A programokat a vidéki középiskolai helyszíneken, illetve Budapesten szervezzük, mely utóbbi helyszínen az egyetemi környezet bemutatására is lehetőség nyílik. A népszerűsítés érdekében, kihasználva a gamification-ben rejlő lehetőségeket, online (vagy részben online) versenyeket szervezünk. Tanári mentorhálózatot építünk ki minden szakterületen, a tehetségek felismerése és felsőoktatásba jutásuk támogatása céljából.