Diáktámogatás

Diáktámogató Központ

Diáktámogató Központ

A Diáktámogató Központ (röviden DTK) célja, hogy Téged, mint ELTE IK hallgatót támogasson tanulmányaid sikeres elvégzésében. Tagjai oktatók és pszichológusok. Diáktanácsadó részlegünk pszichológusokból áll.

Főbb tevékenységeink:

  • egyéni diáktanácsadás
  • soft skill fejlesztő kurzusok
  • workshopok, tréningek tartása
  • Specializációválasztó Fórum (általában májusban) szervezése
  • Projektismertető Fórum (általában novemberben) szervezése
  • közösségi programok
  • kortárs segítő csoportok, senior hallgatók, mentoroktatók szakmai támogatása

A legtöbb hallgató először gólyaként a regisztrációs héten találkozhat szervezetünkkel az Egyetemi alapozó és tanulásmódszertani kurzus (BSc) illetve a Pályaszocializáció és tanulásmódszertan (FSZ) c. kurzus keretében. A későbbiekben egyéni diáktanácsadás vagy valamelyik általunk szervezett program, szabadon választható kurzus ad lehetőséget az együttműködésre.

Az egyéni diáktanácsadás ingyenesen elérhető szolgáltatásunk, ahol egyénre szabottan foglalkozunk Veled. Nyugodtan fordulj hozzánk, mind tanulmányi, mind magánéleti kérdéseiddel. Az egyéni tanácsadás alatt új nézőpontokat kaphatsz ahhoz, hogy sikeresebb tudj lenni, eredményesebb a tanulmányaidban, elégedettebb az egyetemi életedben. Közösen térképezzük fel azt, hogy miben fejlődhetnél leginkább, legyen szó az életvezetés (időgazdálkodás, halogatás), a magánélet (család vagy párkapcsolat) vagy tanulás területéről. Bejelentkezéshez írj nekünk egy emailt a diaktanacsadas@inf.elte.hu-ra (ha Szombathelyen tanulsz, a savariatanacsado@inf.elte.hu-ra) és időpontegyeztetés után találkozhatunk.

Ezen túl a hallgatói közösségi és szakmai élet működését is igyekszünk támogatni. Segítjük a magyar és külföldi kortárs segítők és seniorok működését, tartunk a hallgatói élethez kapcsolódó pszichológiai témákban workshopokat, tréningeket és szabadon választható kurzust. Emellett megszervezzük minden év novemberében a Projektismertető Fórumot, ahol azokról az egyetemen folyó kutatásokról informálódhatsz, melyekbe Te is becsatlakozhatsz, valamint minden tavaszi félév végén megrendezzük az első évesek specializációval kapcsolatos döntést segítő Specializációválasztó Fórumot is. Ezekről a programokról honlapunkon és facebook oldalunkon tájékozódhatsz.

Örülünk bármilyen kezdeményezésnek, ami segíti a hallgatói közösség működését és közös szakmai fejlődést, ezért ha szívesen kezdeményeznél egy programot, projektet, keress minket bátran az ötleteiddel!

Minden kedves Hallgatónk számára élményekben gazdag és sikeres egyetemi éveket kívánunk!

 

dtk.elte.hu
https://www.facebook.com/diaktanacsado