Töretlen az ELTE Informatikai Kar népszerűsége a felvételizők körében

2021.03.22.
Töretlen az ELTE Informatikai Kar népszerűsége a felvételizők körében
Idén a 2020. évi alacsony bázishoz képest nagyjából 11 százalékkal többen, 101 878-an jelentkeztek a felsőoktatásba Magyarországon. 2021-ben is magasan vezet az ELTE a hazai egyetemek között az általános felvételi eljárás jelentkezési adatai szerint, egyetemünkre 14 575 első helyes jelentkezés érkezett, ez több mint 7 százalékos növekedést jelent a tavalyi évhez képest, és messze a legmagasabb szám a hazai felsőoktatási intézmények között.

Az ELTE Informatikai Karra mind alap-, mind a mesterszakra többen jelentkeztek első helyen, mint 2020-ban, mintegy 1505-en szeretnének bejutni.

Karunk legsikeresebb képzési területén, a programtervező informatikus alapszakon az első helyes jelentkezések száma évről évre dinamikusan növekszik idén 976 fő jelölte meg ezt a képzést. Mesterszakjainkra több mint kétszázan szeretnének bejutni, kiugróan megnövekedett a programtervező informatikus mesterképzésre a kereslet mind Budapesten mind Szombathelyen. A programtervező informatikus mesterképzés növekedése annak is köszönhető, hogy azutóbbi pár évben a BSc hallgatói minőség és eredményesség is növekvő tendenciát mutat, míg a lemorzsolódás csökken.   

2021. Július 8-ig van lehetőség egyszeri alkalommal változtatni a megjelölt egyetemek sorrendjén! 

Az ELTE Informatikai Kar igyekszik minél több, az informatikai területen továbbtanulni vágyó, jól teljesítő, tehetséges középiskolás diákot szeptemberben a Kar hallgatójaként fogadni. A ponthatárok, felvételi eredmények kihirdetésének tervezett dátuma 2021. július 22.