Nyílt nap 2024.01.26.

ELTE IK NYÍLT NAP | 2024.01.26.

2024.01.09.
ELTE IK NYÍLT NAP | 2024.01.26.

2024. január 26-án a felvételi döntés előtt álló középiskolások illetve az informatika területén továbbtanulni szándékozók részére az ELTE Informatikai Kar Nyílt Napot tart. Regisztrálj még ma, gyere el, és ha Te vagy a szerencsés vidd haza a menő elektromos rollert! Megtudhatod milyen informatikus képzést érdemes választani, milyen nálunk a hallgatói élet, tájékozódhatsz az ösztöndíj lehetőségekről, bejárhatod a Campusunkat. 

Mikor: 2024. január 26. 8:00 - 13:00

Hol: 1117 Budapest, Pázmány Péter sétány 1/A, Gömb Aula

A rendezvényen való részvétel előzetes regisztrációhoz kötött! Regisztrálj minél előbb, nehogy lemaradj, és ha szerencséd van Tied lehet egy elektromos roller is! 

P R O G R A M


N A G Y S Z Í N P A D

8:00 - 8:50        Érkezés, Regisztráció

9:00 - 9:30        Bemutatkozik az ELTE Informatikai Kara  (Dr. Kozsik Tamás, dékán)

9:30 - 9:35        ELTE IK Hallgatói Önkormányzat köszöntője

9:35 - 10:15      Képzések részletes bemutatása

10:15 - 10:20    Sorsolás, gazdára talál az elektromos roller és az IK ajándékcsomagok

10:20 - 10:40    Szünet

K O N F E R E N C I A T E R E M

10:40 - 12:00   Hallgatók interaktív tájékoztatója - KerekasztalozIK: Hallgasd meg egy jelenlegi és egy végzett IK-s beszélgetését! Rendezvények, egyetemi élet, órák, kollégiumok, ösztöndíjak, nemzetközi lehetőségek, bulik, saját élmények és még sok már előkerül – vajon mennyire gondolkoznak máshogy? A kerekasztal egy ponton megnyitja kapuit, úgyhogy ti is be tudtok kapcsolódni a beszélgetésbe. Kérdezzétek bártan hallgatóinkat!

0.100 B           

11.00-12.30    A szakmai tudáson túl workshop -  Soft skillek, a siker kulcsa az informatikus pályán: Az informatikus pályán való sikerességhez többféle tudásra is szükség van. Interaktív workshounkon arról informálódhatsz, milyen készségek szükségesek egy informatikus számára a pályán való érvényesülés érdekében. Programunkon kiemelt figyelmet fordítunk a női informatikusok helyzetére a szakmában. (Diáktámogató Központ). A részvétel regisztrációköteles, melyet a helyszínen reggel a Regisztrációs pultnál lehet megtenni!

0.100 A 

12.00-12.30   Néhány gondolat a kvantuminformatikából (Kaposi Ágoston)

A kvantummechanikai jelenségek kihasználásával olyan algoritmusokat fejleszthetünk ki, amelyek bizonyos problémákat gyorsabban tudnak megoldani a hagyományos számítógépeinkhez képest. Néhány esetben pedig akár olyan dolgokat is tudunk velük csinálni, amiket klasszikusan elképzelhetetlennek tartanánk. Hogyan alakulnak át a megszokott informatikai eszközeink, ha kvantumos szemmel nézzük őket? Milyen előnyökkel és hátrányokkal járhat kriptográfia, keresés és kommunikáció területén, ha lesz egyszer kvantumszámítógép?

CAMPUS TÚRÁK - ELTE IK HÖK vezetésével  20 fős csoportokban (20 perc) 

Indulás a HÖK standjától. Jelentkezzetek reggel a regiszrációs pultnál!    

Igazolások kiosztása (12:30 -tól Regisztrációs pult) 

Mesterséges intelligencia, adattudomány, algoritmusok, információs rendszerek, programozási nyelvek, szoftvertechnológia, médiainformatika, matematikai modellek, geoinformatika. Napjainkban mindent ezek mozgatnak, de azt kevesen tudják, hogy valójában milyen szoftverek és hogyan működtetik a gépeinket. A Nyílt Nap standjainál nemcsak azt mondjuk el Neked, hogy mit tanulhatsz, hanem azt is, hogy mindezt mire tudod használni. Megfigyelheted, kipróbálhatod, felteheted a kéréseidet. Garantáltan meg fogsz lepődni, milyen változatos területeken dolgoznak az informatikusok!

Találkozzunk 2024. január 26-án! Kezdd nálunk a karriered! 

 

A Nyílt napot a Kulturális és Innovációs Minisztérium, valamint a Nemzeti Tehetség Program támogatja (NTP-STEM-23-0016).